directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 21:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Dijous, 1 de novembre de 2018 19:34 h

Junqueras: "La presó és indispensable perquè el món obri els ulls i s'adoni de l'Estat al qual ens enfrontem"

Forn assegura que els presos aniran al judici amb la "cara ben alta" i demana "esperança" a la ciutadania: "El nostre sacrifici no haurà estat en va"

ACN Sant Joan de Vilatorrada.-El pare, el germà i la cunyada del president d'ERC, Oriol Junqueras, han llegit una carta de l'exconseller en l'acte d'aquest dijous a la tarda a l'esplanada de Lledoners, al costat de la presó. "La presó no només és que pugui acabar sent útil, és que segurament és indispensable perquè el món obri els ulls i se n’adoni del tipus d’Estat al qual ens enfrontem". Junqueras ha afegit al text que la presó també és "imprescindible" per mostrar la "voluntat granítica" en defensa de la democràcia i les llibertats fonamentals. Al seu torn, Laura Masvidal, la parella de l'exconseller Quim Forn, ha llegit una altra carta on l'extitular d'Interior assevera que els presos aniran al judici amb la "cara ben alta". Forn també hi demana "esperança" a la ciutadania: "El nostre sacrifici no haurà estat en va".

Un cop ha acabat la lectura de la carta de Forn, l'organització ha demanat silenci des de l'escenari per poder saludar Junqueras, aprofitant la poca distància que hi ha entre l'esplanada on s'ha fet l'acte i el centre penitenciari. El president d'ERC ha respost amb un crit de "bona tarda" i "us estimo", davant l'ovació del públic republicà que s'ha mobilitzat a l'esplanada. La parella de Raül Romeva, Diana Ribas, ha llegit una carta de l'exconseller -també empresonat a Lledoners- on afirma que Junqueras està tancat perquè "saben que a fora, la seva capacitat de sumar el fa perillós". "A ell, que és cristià i pacifista, l’acusen de violent. A ell, que parla amb tothom i que escolta totes les opinions, també les discrepants, li manlleven el dret a la paraula, i a escoltar", ha exposat Romeva a través d'aquesta carta. L'acte realitzat davant de la presó de Lledoners, coordinat per la plataforma 'Free Junqueras' amb el suport d'ERC, ha aplegat més de 15.000 persones segons l'organització, coincidint amb el primer any d'empresonament del president d'Esquerra i l'exconseller d'Interior. També hi han assistit la diputada de JxCat i membre de la Crida Aurora Madaula, i la dirigent del Secretariat de la CUP Maria Ballester.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.