directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 7 de novembre de 2018 07:28 h

Trump perd el control de la Cambra de Representants als EUA, però manté el Senat en les eleccions de mig mandat

En uns comicis marcats per l'alta participació els demòcrates aconsegueixen arrabassar als republicans la cambra baixa però no l'alta

ACN Brussel·les.-El president dels Estats Units, Donald Trump, ha perdut el control de la Cambra de Representants, que ha passat a mans dels demòcrates, però ha mantingut el Senat sota domini dels republicans. Segons la premsa nord-americana, amb els resultats provisionals del recompte, el Partit Demòcrata, impulsat per una alta participació en les eleccions de mig mandat, ha assegurat 204 escons i el Republicà 187 a la cambra baixa. Calen 218 dels 435 seients que té aquest legislatiu. Amb l'escrutini encara obert passades les 7 del matí hora catalana, Trump ja ha garantit els 51 senadors republicans necessaris per continuar controlant la cambra alta del Congrés dels EUA. Pel que fa a l'elecció dels governadors, els demòcrates de moment han guanyat 5 estats fins ara republicans.

Fins ara les dues institucions legislatives estaven dominades pel partit republicà de Trump però, si alguna passa a mans dels demòcrates, el president podria tenir dificultats per aplicar la seva agenda política just quan arriba a l'equador del seu mandat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.