directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 19:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 14:59 h

Buch: "Acollir MENA a comissaries és una mesura puntual i excepcional que esperem que fineixi el més aviat possible"

El conseller culpa l'estat espanyol de la "saturació" que pateix Catalunya

ACN Barcelona.-El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que acollir els menors no acompanyats (MENA) a les comissaries és "una mesura puntual i excepcional" que espera que fineixi "el més aviat possible". Buch ha admès que les comissaries dels Mossos d'Esquadra no són el lloc apropiat per aquests menors, perquè no són delinqüents i perquè una comissaria "no dona les garanties que necessiten". En declaracions als periodistes, ha exposat que la Conselleria d'Interior està treballant amb la de Treball, Afers Socials i Famílies per buscar una solució davant l'"allau" de MENA que arriben a Catalunya, sense poder oferir un "espai adequat". Ha afegit que "no és senzill" posar una "data límit" a la presència d'aquests menors a les comissaries. "No sabem fins quan l'estat espanyol permetrà que saturin Catalunya, és difícil saber-ho", ha afegit.

Buch ha insistit que la presència de menors no acompanyats a les comissaries no és "la millor alternativa", ni "aconsellable", ni la solució "més òptima". Per això ha reclamat "una reflexió" al govern espanyol perquè redistribueixi els menors i no els concentri especialment a Catalunya, Andalusia i en menor mesura a Euskadi.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.