directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Solsonès doble fletxa Dilluns, 19 de novembre de 2018 16:48 h

L'agrupament escolta de Solsona denuncia que fa un any i mig que no té llum per culpa de la parròquia

L'església els ha proposat pagar la reparació a canvi que comencin "un itinerari cristià"

ACN Solsona.-L'agrupament escolta i guia Pare Claret de Solsona denuncia que ja no se'ls permet "fer cau a la parròquia". Fa un any i mig que el local on duen a terme l'activitat no té llum i denuncien que la propietat, la parròquia de Solsona, no vol assumir els costos de la reparació. Des de l'església afirmen que se'ls va proposar assumir-los a canvi que comencessin un "itinerari cristià d'acord amb la seva identitat com a entitat religiosa", possibilitat que l'agrupament va rebutjar. L'Ajuntament de Solsona, que fa un any i mig que mira de fer d'intermediari entre ambdues parts, busca solucions.

Els escoltes diuen estar "esgotats" i que ja viuen per "inèrcia a les fosques". Els fets es remunten a l'abril de 2017 quan un informe desfavorable de la instal·lació elèctrica va comportar que tallessin el subministrament. L’agrupament, explica la mateixa entitat, es va comprometre a assumir els costos a canvi d'un document que garantís que no podran ser desallotjats d'allà. Tot i que, segons les mateixes fonts, des de la parròquia els hi haurien donat el vistiplau, a posteriori van rebre un burofax que els ordenava abaixar la persiana de l'agrupament en un termini màxim de 30 dies. Finalment es va acordar posposar el desallotjament fins a final de curs però sense llum.La mediació de l'Ajuntament en el conflicte va fer, expliquen des de l'agrupament, que totes dues parts mantinguessin el diàleg. Finalment la parròquia va acceptar assumir el cost i, fins i tot, es va posar data a l'inici dels treballs, previstos per aquest passat estiu. Aquest, però, no es van arribar a fer. L'agrupament denuncia que l'església van suggerir-los que els monitors assistissin a "12 sopars Alpha" a canvi.Des de la parròquia asseguren que han posat tot per part seva per arribar a una solució. En un inici, diuen en un comunicat, van oferir-se a assumir les despeses i que, mentre esperaven la resposta, va ser quan es va tallar el subministrament per seguretat. Critiquen que l'agrupament ha rebutjat el diàleg. En paral·lel, al mateix document, sí que reconeixen que darrerament que se'ls va proposar assumir el cost "a canvi de què ells comencessin un itinerari cristià". "La parròquia no es pot comprometre a ajudar a una entitat que rebutja totes les propostes presentades", afegeixen.L'Ajuntament de Solsona, que els darrers mesos ha mirat d'acostar postures entre uns i altres, no ha volgut fer cap declaració al respecte. El conflicte, però, es debatrà aquesta tarda a la junta de govern local per mirar de trobar una solució.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.