directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 20 de novembre de 2018 10:24 h

Sánchez anuncia que l’Estat votarà ‘no’ al Brexit si diumenge l’acord manté els termes actuals sobre Gibraltar

“Gibraltar no pertany al Regne Unit” i “algú a Brussel·les no ha fet la seva feina”

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que l’Estat votarà ‘no’ al Brexit a la cimera del pròxim diumenge si el text manté els termes actuals sobre Gibraltar. “Fa 72 hores ens vam trobar que a l’acord de retirada i a la declaració futura no s’aclareix quelcom que per a nosaltres és fonamental des del punt de vista de la identitat i de l’essència del país: Gibraltar”. Segons Sánchez, “Gibraltar no pertany al Regne Unit”. “Està representat per Gran Bretanya, però no li pertany i no podem assumir que el que passi amb Gibraltar en el futur depengui d’una negociació entre el Regne Unit i la Unió Europea, i no entre el Regne Unit i Espanya”.

Per tant, segons Sánchez, “a dia d’avui lamento dir que un govern proeuropeu com el d’Espanya votarà sinó hi ha canvis ‘no’ al Brexit en aquests termes”. Per Sánchez, si l’Estat es troba en aquesta situació és perquè “algú a Brussel·les no ha fet la seva feina”. “El problema és que el que no s’està reconeixent la capacitat d’Espanya per poder negociar”, ha assegurat el president espanyol, i “si el diumenge 25 l’acord de retirada va en els termes actuals espanya votarà ‘no’”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.