directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 4 de desembre de 2018 10:31 h

Londres pot paralitzar unilateralment el Brexit, segons l'advocat general del Tribunal de la UE

El lletrat opina que els 27 no poden forçar la sortida dels britànics si el Regne Unit decideix fer marxa enrere

ACN Brussel·les.-El Regne Unit pot paralitzar unilateralment el Brexit, segons l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. En resposta a una demanda de diversos diputats del parlament escocès, el lletrat opina que els 27 no poden força la sortida dels britànics si Londres decideix fer marxa enrere de manera unilateral. En concret, argumenta que l'article 50 dels tractats europeus, que preveu el mecanisme per abandonar la UE, pot ser "revocat unilateralment" per l'estat que ha exigit la seva activació. De fet, l'advocat general alerta que, si no, es corre el risc que un membre de la UE abandoni el bloc en contra de la seva voluntat. Ara els magistrats de l'alt tribunal amb seu a Luxemburg hauran de decidir si subscriuen la posició de l'advocat general o n'adopten una altra.

Els 27 estats membre i el govern de Theresa May van arribar a un principi d'acord sobre el Brexit a finals de novembre, però el parlament britànic encara ha de votar sobre el text l'11 de desembre.La sortida oficial del Regne Unit està prevista per al 29 de març del 2019.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.