directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 4 de desembre de 2018 19:08 h

Educació, justícia i mitjans són els àmbits amb més "incompliments" sobre llengua a Catalunya, València i les Balears

S'ha constata en una trobada de les tres administracions a Palma per coordinar accions lingüístiques

ACN Palma.-La directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa; la del govern balear, Marta Fuxà, i el de Política Lingüística i Multilingüisme de la Generalitat valenciana, Rubén Trenzano, han constatat aquest dimarts que els àmbits educatiu, judicial i dels mitjans de comunicació són els que acumulen més "incompliments" pel que fa a l'ús de la llengua. Els tres s'han reunit a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports de Palma en la cinquena reunió de coordinació sobre política lingüística entre els governs i, entre d'altres, han acordat instar l'Estat a incrementar la presència del català als seus webs oficials.

En el marc de la Declaració de Palma s'ha tractat també del foment del català en diversos àmbits com el joc, l'empresa o el cinema. En aquest últim àmbit, Franquesa ha exposat les polítiques de suport al doblatge i subtitulació d'estrena i explotació posterior, així com els acords en matèria de subtitulació i el programa CINC, Cinema Infantil en Català.Fuxà ha explicat que en el cas de les Illes Balears, el Consell Social de la Llengua Catalana va aprovar una ponència vinculada a l'àmbit audiovisual a les Illes Balears.Ambdues han valorat positivament l'extensió de la campanya 'I tu, jugues en català?' del Consorci per a la Normalització Lingüística, instaurada al conjunt de Catalunya el 2013 i al territori balear durant l'any 2017. Una de les accions conjuntes dels tres governs en el marc de l'Any Fabra ha estat l'edició de l'obra 'Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d'una llengua moderna des de la diversitat', d'Antoni Ferrando, catedràtic de la Universitat de València.A la trobada també s'ha parlat de la propera visita del Comitè d'Experts de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries a Barcelona i València, aquest mateix mes de desembre.La sisena reunió dels tres governs tindrà lloc a València la primavera de l'any 2019.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.