directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 7 de desembre de 2018 10:34 h

Acaba el dejuni de 24 hores d'Artadi, Borràs, Calvet i diputats independentistes al convent dels Caputxins de Sarrià

Una cinquantena de persones hi passa la nit de dijous a divendres en solidaritat amb els presos en vaga de fam

ACN Barcelona.-A les nou del matí d'aquest divendres ha acabat el dejuni de 24 hores dels consellers Elsa Artadi, Laura Borràs, Damià Calvet i de diputats independentistes al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona. Una cinquantena de persones hi ha passat la nit en solidaritat amb la vaga de fam dels presos Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Entre ells, els tres consellers i els diputats de JxCat Eduard Pujol, Albert Batet, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula o Anna Tarrés. També s'han sumat a la iniciativa de diverses maneres entre dijous i divendres, els diputats d'ERC Sergi Sabrià, Lluís Salvadó o Ruben Wagensberg i el diputat de la CUP Carles Riera. A la sortida, el diputat de JxCat i coordinador de l'acció Toni Morral ha dit en una atenció als mitjans que la vaga de fam comença a tenir efectes, ja que el Tribunal Constitucional (TC) "està nerviós" i "comença a bellugar papers".

L'acció va començar dijous, coincidint amb el dia de la Constitució espanyola, a les nou del matí i s'ha allargat fins a la mateixa hora d'aquest divendres quan alguns dels participants han sortit del convent dels Caputxins amb bosses, sacs de dormir i màrfegues. La tancada s'ha organitzat no només en solidaritat amb els quatre polítics presos a Lledoners en vaga de fam sinó també per denunciar la Constitució que, segons ha reblat Morral, és "repressiva" i "no garanteix els drets".El diputat de JxCat ha celebrat que la jornada ha estat "unitària" i ha rebut el suport no només del seu grup parlamentari sinó també d'ERC, la CUP i des de la distància, també d'un diputat dels Comuns (Joan Josep Nuet). Morral ha remarcat que el dejuni té com a objectiu que els presos "se sentin acompanyats" i "fer ressò del sacrifici que estan fent". Durant la jornada de dijous es van organitzar diverses conferències obertes al públic relacionades amb la justícia i la lluita no violenta i va haver les intervencions via videoconferència de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de Waterloo, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, des de GinebraA banda, l'acció al convent dels Caputxins "dona el tret de sortida" als "dejunis encadenats" que comencen aquest divendres a la tarda, convocats per la iniciativa 'Prou hostatges'. Morral ha explicat que hi haurà en tot moment "com a mínim" un diputat de JxCat participant en els dejunis. El TC, "nerviós"Segons Morral, la vaga de fam ja comença a tenir efectes en el TC: "Comença a bellugar papers i això posa de relleu que ja han començat a haver nervis a Madrid". Segons el diputat de JxCat, sense la iniciativa dels quatre presos, l'alt tribunal no hauria ni tan sols contestat que no revisarà fins al gener la situació dels dirigents independentistes a la presó. "El TC està nerviós per l'efecte que està tenint aquesta vaga de fam", ha dit el diputat de JxCat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.