directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 7 de desembre de 2018 10:53 h

L'Aquarius atura les seves operacions de rescat al Mediterrani després "d'atacs constants"

L'ONG SOS Mediterranee denuncia que s'ha vist "forçada" a retirar l'embarcació que ha salvat unes 30.000 persones

ACN Brussel·les.-Les ONGs SOS Mediterranee i Metges sense Fronteres han denunciat que s'han vist "forçades" a aturar les operacions del vaixell de salvament Aquarius. "Després d'atacs constants a l'Aquarius, aquesta decisió ha sigut necessària per permetre un retorn ràpid i sostenible de la missió de recerca i rescat al Mediterrani central", afirma el comunicat emès dijous a la nit per SOS Mediterranee. Malgrat retirar l'embarcació que ha salvat unes 30.000 persones en gairebé tres anys, l'ONG ha assegurat que "continua compromesa" amb la missió de salvament i que "s'està preparant" per reprendre les operacions de rescat "a principis del 2019". Itàlia va immobilitzar l'Aquarius a finals de novembre per decisió de les autoritats judicials.

"Posar fi a les operacions del vaixell Aquarius ha sigut una decisió extremadament difícil, però que permetrà als nostres equips reprendre el treball de recerca i rescat al més aviat possible", ha dit Frédéric Penard, responsable d'operacions de l'ONG.La polèmicaItàlia i Malta es van negar aquest estiu a obrir els seus ports als 141 immigrants que anaven a bord del vaixell Aquarius, generant una forta polèmica a Europa sobre l'obligació dels estats a permetre el desembarcament en casos humanitaris. Finalment, l'Estat espanyol es va oferir voluntari per rebre l'embarcació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.