directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Vallès Occidental doble fletxa Dilluns, 10 de desembre de 2018 16:59 h

Terrassa assumeix definitivament la gestió pública de l'aigua

L'empresa municipal Taigua serà l'encarregada de prestar el servei

ACN Terrassa.-La gestió de l'aigua ja és pública a la ciutat de Terrassa. Des d'aquest dilluns, 10 de desembre, la nova empresa pública Taigua, ha agafat el relleu de Mina Aigües de Terrassa, la companyia que els darrers 77 anys ha prestat el servei a la població. D'aquesta forma, la co-capital vallesana es converteix en el primer municipi de Catalunya i un dels més grans de l'Estat que aposta per la gestió municipal directa com a garantia d'eficiència, qualitat, transparència i participació. "A partir d'avui l'aigua és de tothom, estem davant de l'expressió de la sobirania popular i legítima, que s'ha manifestat per la major part de la composició del ple municipal. Avui consolidem l'aigua com a un dret humà", ha apuntat l'alcalde de la localitat, Alfredo Vega.

Terrassa viu aquest dilluns un dia històric. Després de 75 anys de gestió de Mina Aigües de Terrassa i dos de pròrroga, l'Ajuntament, a través de la nova companyia públic Taigua es fa càrrec del servei.L'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, ha agraït la col·laboració i participació dels grups municipals, així com la tasca realitzada per la Taula de l'Aigua. "Gràcies a ells i elles estrenem avui un nou govern de l'aigua a Terrassa, un govern transparent que tindrà en compte la participació de la ciutadania, tant a través del propi Consell d'Administració, com amb l'Observatori de l'Aigua, que es constituirà el proper mes de gener". Així mateix, també ha agraït la tasca duta a terme per Mina Pública d’Aigües de Terrassa S.A.Per arribar a la gestió pública de l'aigua, s'ha hagut de fer un camí llarg i complex amb dos anys de pròrrogues i de recursos interposats per l'empresa. Finalment, el passat mes de setembre, es va arribar a un pacte amb la concessionària. Taigua contractarà diversos serveis a Mina: laboratori, manteniment informàtic o lectura de comptadors i també li pagarà un lloguer per poder instal·lar-se a les mateixes oficines. L'empresa pública subrogarà els 117 treballadors de Mina.El 9 de desembre del 2016 va finalitzar el contracte amb Mina i va obrir-se el debat polític i ciutadà sobre el model de gestió que havia de tenir el servei a partir d'aquell moment, que va acabar decidint-se amb un ampli consens social i polític per la gestió pública directa.Finalment, el 22 de març de 2018 el consistori va donar llum verda de forma definitiva a la gestió directa del servei d'abastament d'aigua mitjançant una entitat pública empresarial local, amb els vots favorables de 20 dels 27 regidors de l'Ajuntament (PSC, TeC, ERC-MES i CUP). L'alcalde ha insistit que el traspàs que aquest dilluns es fa realitat "no comportarà cap afectació a la ciutadania, ni s'haurà de realitzar cap tràmit ni gestió relacionada".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.