directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Cerdanya doble fletxa Dimarts, 11 de desembre de 2018 13:20 h

L'Hospital de Manresa crea la primera unitat de psiquiatria per a menors d'edat de la Catalunya Central

El nou servei, que disposa de 10 llits, evitarà enviar infants amb problemes greus a altres centres més llunyans

ACN Manresa.-L'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa ha posat en marxa aquesta setmana una nova Unitat d'Hospitalització de Salut Mental Infantojuvenil, la primera de la Catalunya Central. El nou servei permet oferir continuïtat assistencial en salut mental als menors de 18 anys que presentin episodis aguts que requereixen hospitalització i que, fins ara, havien de ser derivats a altres centres més llunyans. El servei és de referència per a les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. Els trastorns més freqüents entre menors són els alimentaris, de l'esfera psicòtica, bipolars i conductuals. El nou espai compta amb 10 llits, sala d'estar, menjador i una aula on els ingressats podran seguir els seus estudis.

L'objectiu d'aquest nou servei, que s'adreça a infants i joves fins a 18 anys, és atendre les crisis agudes fruit de trastorns psiquiàtrics greus que puguin patir els pacients fins que es restableixin les condicions que els permeti continuar amb l'assistència ambulatòria. La nova Unitat d’hospitalització complementa els serveis que ja ofereix la Fundació Althaia al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) ubicat al Centre de Salut Mental (CSAM), on hi ha les consultes ambulatòries i l'hospital de dia. D’aquesta manera, es dona continuïtat assistencial en salut mental als menors de 18 anys.Els nous espais estan situats a la segona planta de la zona històrica de l'Hospital Sant Joan de Déu i ocupen una superfície de 700 metres quadrats. A més dels llits d'hospitalització, que en total hi ha 10, l'espai també compta amb un menjador\/sala d'estar i una aula, on es farà classe de manera que els ingressat podran seguir els seus estudis. També s'ha habilitat una habitació per aplicar la tècnica del 'temps fora' o time out, per ajudar aquells pacients a recuperar un estat d'autocontrol.Les instal·lacions s'han renovat seguint els criteris d'humanització que s'estan implementant a Althaia per oferir als usuaris un entorn de més confort i calidesa i, d'aquesta manera, afavorir una millor resposta emocional de les persones, pacients i famílies que han d'afrontar un problema de salut. El disseny dels espais s'ha fet tenint en compte l'experiència i opinió aportada per usuaris i familiars.L'equip de professionals que està al capdavant de la nova Unitat està format per dos psiquiatres, una psicòloga, una terapeuta ocupacional, una treballadora social, personal d'infermeria i un mestre del Departament d'Ensenyament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.