directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 11 de desembre de 2018 18:02 h

Eurecat tancarà l'any amb un ingressos de 51 MEUR i espera arribar als 175 MEUR el 2025

El centre tecnològic dona servei a més de 1.500 empreses de diversos sectors i territoris

ACN Barcelona.-El centre tecnològic Eurecat tancarà aquest any amb uns ingressos de 51 milions d'euros, el que representa un increment del 54,6% en relació als 33 milions del 2015 i davant els 40 MEUR del 2017, un any a més en què el centre va notar la manca de programes europeus i estatals. Eurecat, a més, ha augmentat en un 89% el nombre de clients, que ja superen els 1.500, dels quals la meitat són petites i mitjanes empreses de diversos sectors i territoris. De fet, la facturació dels projectes amb empreses ha crescut un 133% i s'ha situat com la primera organització privada en captació de recursos de fons europeus. D'altra banda, de cara el 2025, Eurecat s'ha proposat augmentar la facturació fins als 175 milions d'euros i sumar 1.700 treballadors, davant dels 670 actuals.

Per al 2019, el president d'Eurecat, Xavier Torra, ha citat tres reptes. En primer lloc, la relació amb la universitat ja que és un "complement bàsic". "No podem saber-ho tot, però sí on és el coneixement", ha afirmat el president del centre tecnològic. Segons Torra, tot i tenir convenis, per exemple, amb la URV, URL i la UManresa, "no estem ni de lluny en l'estat en què voldríem". En segon lloc, s'ha referit a la culminació del pla estratègic i ha afegit que l'ideal seria que Eurecat pogués multiplicar el seu volum "per tres o per quatre", i per últim, ha destacat la necessitat d'ordenar les unitats tecnològiques, que estiguin "ben definides i no se superposin", ha dit.Actualment, Eurecat dona servei a més de 1.500 empeses de tots els àmbits, en especial en els sectors més presents a Catalunya, com l'automoció, la salut, l'alimentació i la fabricació de maquinària, entre d'altres. El centre tecnològic disposa d'instal·lacions a Barcelona (Big Data&Data Science, EHealth, IT Security, Audiovisuals...), Canet de Mar (teixits funcionals), Cerdanyola del Vallès (robòtica, materials avançats, nous processos de fabricació i Indústria 4.0), Girona (materials avançats i nous processos de fabricació), Lleida (sistemes experts de gestió i Agritech), Manresa (Sostenibilitat i Materials avançats), Mataró (teixits funcionals, impressió funcional i electrònica impresa), Reus (nutrició i salut i ciències òmiques), Tarragona (química), Amposta (materials avançats) i Vila-seca (turisme i CoE Innovació turisme) i compta amb 160 projectes R+D, 81 patents i 7 spin-off. En un contacte amb mitjans de comunicació, els responsables d'Eurecat, però, han deixat clar el principal objectiu no és "acumular patents" ni crear "start-up' sinó que "les empreses innovin". En aquest sentit, les empreses que recorren al centre tecnològic no són necessàriament les que comencen sinó d'altres ja consolidades que també necessiten innovar. Segons el president, Xavier Torra, la digitalització "canvia els models de negoci" i ha avisat que un "excés de normativa" pot comporta un "fre per a la innovació".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.