directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Dijous, 13 de desembre de 2018 18:16 h

El PDeCAT denuncia una contractació irregular a l'Ajuntament de Berga

La formació acusa l'executiu de la CUP de "favoritisme" en el procediment

ACN Berga.-El grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Berga ha acusat de "favoritisme" a l'equip de govern de la CUP per la contractació de la nova interventora municipal. Segons ha explicat a l’ACN el portaveu, Ramon Minoves, malgrat que fa temps que es coneix que la persona que fins ara és al càrrec es jubila, s'ha optat per un procediment d'urgència "irregular" i que, afegeix, compta amb els informes desfavorables de la responsable de recursos humans del mateix consistori i de l'antecessor en el càrrec. El grup municipal exigeix al govern de la CUP que faci marxa enrere i no faci efectiva la contractació.

Després de que el concurs per cobrir la plaça quedés desert, l'equip de govern ha optat per cobrir la baixa per jubilació de l'interventor de Berga mitjançant una plaça de tècnic mig. "En un ajuntament gran com és Berga no es pot improvisar", diu Minoves, tot apel·lant al fet que la baixa de l'interventor "no és una cosa que no es sabes des de fa temps".Segons el regidor, davant la manca de candidats a la borsa de l'Ajuntament de Berga, s'hauria pogut optar per altres administracions com la "comarcal, la Diputació o la mateixa Generalitat".Minoves critica que l'acord de govern per a la contractació, que han conegut aquesta setmana, inclou un informe desfavorable de la mateixa cap de recursos humans que adverteix "de la nul·litat de ple dret" atès que "no es compleixen els principis d'accés a la funció pública: igualtat, mèrit, capacitat i publicitat". El mateix acord inclou un informe de l'actual interventor municipal, que apunta al fet que no s'ha seguit el procediment adequat. Finalment, l'alcalde accidental, Oriol Camps, dona validesa a la contractació en considerar-li "urgent i inajornable pel bon funcionament del servei".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.