directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Diumenge, 16 de desembre de 2018 22:57 h

El filòsof Jordi Graupera guanya per àmplia majoria les primàries independentistes per Barcelona

Més de 10.000 persones han votat en un procés que comptava amb 54 candidats

ACN Barcelona.-El filòsof Jordi Graupera ha guanyat amb 7.715 vots les primàries per escollir una candidatura independentista a l'alcaldia de Barcelona. Més de 10.000 persones han votat en uns comicis que comptaven amb 54 candidats al consistori barceloní. En segona posició, s'ha situat el politòleg Adrià Alsina, que ha aconseguit 1.932 vots. En superar el 50% dels vots, el filòsof serà el cap de llista automàticament i no hi haurà una urna en la segona volta per adjudicar aquesta plaça. En aquesta segona votació, que se celebrarà el cap de setmana vinent, els participants podran decidir l'ordre de la llista entre les 36 persones que han aconseguit més suports aquest diumenge. Després de conèixer els resultats, Graupera ha valorat que la d'aquest diumenge és "la mobilització de primàries més nombrosa de la història de la ciutat".

És més, el filòsof ha recordat que no existeix cap partit barceloní que hagi presentat mai "candidats amb tant d'aval social, amb tanta participació al darrere i amb tant debat al darrere i amb tant lligam entre votants i acció política"."Avui comença una nova manera de fer política en aquesta ciutat i l'hem feta entre tots", ha celebrat Graupera. En aquest sentit, ha afegit que Barcelona i Catalunya necessiten "aquesta nova manera de fer política", un "reforçament democràtic" en el qual el procés de primàries "és només el principi". "Avui hem demostrat que si poses les urnes la gent ve", ha afegit.Al seu torn, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie ha fet una crida a la participació en la segona volta de les primàries, encara que el cap de llista ja estigui escollit. "És tan important com la primera", ha remarcat abans d'explicar que cada elector podrà votar dotze candidats entre els 36 amb més suports en la primera volta. A més, Paluzie ha criticat la llei electoral catalana i ha defensat que l'entitat que presideix ha impulsat les primàries perquè volen "fer les coses d'una altra manera". "Una manera d'ampliar la base és demostrar que els independentistes volem trencar amb aquelles mancances de qualitat democràtica que arrosseguem de la transició espanyola i que el Parlament autonomista ha estat incapaç de canviar", ha sentenciat .



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.