directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 13:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Noguera doble fletxa Dimecres, 19 de desembre de 2018 16:44 h

L'Audiència Nacional arxiva la causa contra set independentistes per l'homenatge a Babia

Estaven encausats per enaltiment del terrorisme per un acte del febrer del 2017 a Castelló de Farfanya

ACN Barcelona.-L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra set independentistes, encausats per enaltiment del terrorisme per un homenatge a l'històric militant independentista del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) Julià Babia. Poble Lliure va organitzar un acte el febrer del 2017 a Castelló de Farfanya (la Noguera) pel 30è aniversari de la seva mort en un accident de trànsit. Segons ha comunicat l'organització en un comunicat, ara s'ha arxivat la causa contra l'exdiputat Albert Botran, i contra Marcel·lí Canet, Marcel Casellas, Toni Casserres, Josep Maria Cervelló, Guillem Fuster i Ferran Dalmau -cinc d'ells són militants de Poble Lliure.

En el comunicat als mitjans, Poble Lliure recorda que es va descobrir un monòlit de record i que la causa va arrencar arran d'un informe de la Guàrdia Civil, "assumit per la fiscalia". "Un despropòsit de cas que Poble Lliure sempre ha considerat que calia inserir dins la causa general contra l’independentisme que els aparells de l’Estat venen perpetrant i en la seva obsessió en vincular independentisme i violència", assegurat el partit en un comunicat aquest dimecres.En nom dels encausats, Dalmau ha assegurat que seguiran defensant "la llibertat d'expressió" i continuaran "reivindicant la memòria històrica". És en aquest sentit que han anunciat que "restabliran" el monòlit, que l'ajuntament va retirar arran dels requeriments judicials.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.