directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de desembre de 2018 18:52 h

CatECP demana que el Parlament expressi solidaritat amb els "presos polítics" i reclami la llibertat de Forcadell

El grup vol que la cambra rebutgi un nou 155 i les acusacions de colpisme als partits catalans

ACN Barcelona.-CatECP ha registrat una proposta de resolució que pretén que el Parlament expressi la seva solidaritat amb els "presos polítics" i especialment amb Carme Forcadell, i reclamar la llibertat de l'expresidenta de la cambra. Una altra proposta de resolució que es debatrà aquest dijous en el marc del ple sobre els fets del 6 i 7 de setembre de 2017, vol que el Parlament rebutgi les acusacions públiques de colpisme sobre els partits polítics catalans i encoratgi tant al govern català com a l'espanyol a "mantenir ponts de diàleg". En una altra iniciativa parlamentària, els Comuns reclamen que la cambra constati que "no hi ha cap motiu" per tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya.

La formació també ha registrat una proposta de resolució que busca que el Parlament constati el "fracàs" de la via unilateral i faci una crida a abandonar-la de manera "definitiva". En un altre punt, els Comuns volen emplaçar totes les forces polítiques a impulsar un diàleg "real" per trobar nous consensos com a societat per superar la situació de "bloqueig" actual. Finalment, la formació de Jèssica Albiach presenta una iniciativa perquè el Parlament ratifiqui que la celebració d'un referèndum acordat amb l'Estat sobre el futur polític de Catalunya, amb garanties i reconeixement internacional, "és la solució per a resoldre el conflicte democràtic existent al país".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.