directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 07:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Dijous, 24 de gener de 2019 13:27 h

Suspeses 15 línies de transport escolar al Berguedà per la neu

La nevada s'ha intensificat aquesta nit i, a Berga, ha deixat fins a 13 centímetres de gruix

ACN Berga.-Un total de 302 alumnes del Berguedà continuen afectats aquest dijous per la nevada que ha caigut aquesta nit a diversos punts de la comarca. El Consell Comarcal ha suspès 15 línies de transport escolar amb l'objectiu d'evitar "tot risc innecessari". En concret, hi ha quatre línies afectades de primària (Vallcebre, La Nou, Sans Salvador de Cercs i Castellar de N'Hug), i 14 més als centres de secundaria (Sant Julià de Cerdanyola, Castellar de N'Hug, La Pobla de Lillet, Gósol, Saldes, Vallcebre, Guardiola de Berguedà, Borredà, Vilada, Cercs, la Nou, Montmajor, l'Espunyola i Avià). En alguns punts com Berga, la nevada ha deixat fins a 13 centímetres de gruix.

A Berga, la majoria d'escoles de primària i secundària han obert les seves portes aquest dimecres per oferir serveis mínims, però algun centre ha tancat al llarg del matí a causa de l'absència d'alumnes i, en alguns casos, per la manca de professors. Això ha provocat que els parcs infantils de la capital del Berguedà s'hagin omplert d'infants.El berguedà Oriol Díaz explicava que havien d'anar a esquiar a la Molina però davant la "perillositat" s'ha suspès l'activitat, pel que s'ha quedat a casa aquest dijous. Amb la seva àvia han aprofitat per anar al parc. Tampoc ha anat a l'escola l'Aitor Garcia ni el seu germà Kevin. Malgrat que hi havia serveis mínims "ja ens havien col·locat", deia el gran. La Irene Sànchez també ha faltat aquest dijous a classe i ha aprofitat "per fer ninots i jugar amb la neu" amb el seu pare.L'Escola Bressol Flor de Neu ha donat servei als usuaris de la llar d'infants amb normalitat i, segons ha informat l'Ajuntament, es mantindran les classes de tarda previstes a l'Escola Municipal de Música de Berga, l'Escola d'Adults i l'Escola Oficial d'Idiomes del Berguedà.Mobilitat amb precaució a BergaL'Ajuntament de Berga ha anunciat que mantindrà activat durant tot aquest dijous tel Pla d'Actuació Municipal (PAM) per risc de nevades per garantir la retirada de neu dels carrers amb rapidesa. Durant tot el matí de dijous s'ha retirat la neu de les voreres del centre urbà de forma manual. També es preveu fer la neteja del ferm a les zones altes i als habitatges disseminats progressivament mitjançant l'ús de maquinària pesant i externa.Pel que fa a la mobilitat, s'ha efectuat el tall de diverses vies com la baixada de l'Hospital Sant Bernabé i el camí que va des del Polígon Industrial de La Valldan fins a la carretera BV-4241, de Berga a Sant Llorenç de Morunys. En nucli urbà, el consistori recomana evitar els desplaçaments innecessaris i l'ús del vehicle privat en la mesura que sigui possible. Per la seva part, el bus urbà ha estat en funcionament des de primera hora del matí, malgrat que els trajectes que inclouen les zones de la Serra de Casampons i els Pedregals han estat alterades a causa de les dificultats que comporta circular i accedir en aquests trams de la ciutat.La neu complica el servei del porta a portaLa intensa nevada d'aquesta nit també ha afectat el servei del porta a porta a la comarca i s'ha hagut d'anul·lar a Sant Julià de Cerdanyola i Cercs. A Berga, s'ha iniciat més tard, a dos quarts d'onze, i a Avià, Guardiola de Berguedà, Vilada, La Pobla de Lillet i Bagà es començarà a partir de les dotze del migdia. En el cas de la Pobla de Lillet i Bagà, la recollida es concentrarà en un punt del municipi. En un comunicat, el Consell Comarcal del Berguedà ha agraït "l'esforç i comprensió" dels veïns, i ha recordat que, en cas d'urgència, es poden utilitzar les àrees d'emergència.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.