directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 14:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Dijous, 24 de gener de 2019 14:57 h

Un centenar de professionals participaran en el primer Simpòsium ibèric dedicat al rastreig de fauna salvatge

Podran descobrir les últimes novetats en la identificació, el seguiment i la interpretació de rastres

ACN Bagà.-Bagà acollirà els propers 25, 26 i 27 el primer Simpòsium ibèric dedicat al rastreig de fauna salvatge. Més d'un centenar de persones, apassionades de la natura, expertes en biodiversitat i naturalistes de tota la península Ibèrica, participaran en la trobada, on podran compartir i descobrir les últimes novetats en la identificació, el seguiment i la interpretació de rastres d'animals a la natura. Aquesta tècnica representa una eina imprescindible de cara al seguiment de la fauna, sobretot a zones de muntanya, en especial amb presència de neu, i també en terrenys plans amb fang o pols en superfície. La iniciativa està organitzada pel Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès.

El Simposi comprèn un seguit de conferències i una sortida a camp, per aprendre la teoria i també posar els coneixements en pràctica. Així, divendres les persones participants descobriran el problema dels furtius a l'Àfrica i les aplicacions del rastreig per lluitar-hi, el marcatge a arbres del porc senglar, i el rastreig com eina en projectes de conservació de fauna salvatge, com el linx i l'os rentador.El dissabte les intervencions se centraran en la tècnica del fototrampeig, el seguiment d'aus, el cas de l'os bru, el llop, i el rastreig acústic, entre altres.Finalment, diumenge les persones assistents participaran en una sortida a camp, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, per posar en pràctica els coneixements adquirits, acompanyades de personal tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat.Entre els participants al Simpòsium ibèric hi ha Jordi Garcia Petit, director del Parc Natural del Cadí-Moixeró; Josep Maria Galán, guia del Parc Nacional de Doñana; Benjamín Sanz, especialista en mamífers Ibèrics; Paco García, biòleg especialista en biologia de la conservació i consultor independent; Esteban San Román, naturalista especialista en ocells; Luisa Abenza, directora de Genetta Rastreo; Manuel Sosa, guia de natura; Santi Palazón, tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat i coordinador del programa PirosLife de consolidació de l'ós bru al Pirineu; Javier Vázquez, doctor en veterinària de fauna salvatge; Eloisa Matheu, d'Alosa sons de la natura; Iván Salgado, del Museo Nacional de Ciencias Naturales (CSIC); Ángel J. España, educador ambiental i biòleg; José Fernando Navarro, biòleg de la universitat d'Antioquia, i José Carlos de la Fuente, professor d'identificació de rastres de fauna de la Universitat de Barcelona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.