directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Dilluns, 28 de gener de 2019 12:52 h

Restringeixen el pas de camions articulats al Túnel del Cadí, on s'ha de circular amb cadenes a causa de la neu

S'ha tancat un tram del Port de la Bonaigua i s'ha tallat la carretera entre Bagà i Coll de Pal

ACN Barcelona.-La neu ha obligat a restringir el pas de camions articulats a la C-16 al Túnel del Cadí, on els altres vehicles han de circular amb cadenes, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). La carretera C-28, que travessa el Port de la Bonaigua (Pallars Sobirà), es troba tancada entre Baqueira i Cabanes de Son a causa del risc d'allaus. En aquesta via, s'ha de circular amb cadenes entre Cabanes de Son i la Guingueta d’Àneu i, a la C-28z, entre València d'Àneu i Esterri d'Àneu. A més, la BV-4024, entre Bagà i Coll de Pal, es troba tallada per la neu.

(En aquesta actualització, s'afegeix l'afectació al Túnel del Cadí; afectacions a l'N-260 i les recomanacions del SCT per conduir en condicions de neu i vent). A l'N-230, entre Vielha i Vilaller, s'ha restringit la circulació de vehicles pesants i articulats i s'ha de circular amb cadenes, com també passa a l'N-141, entre Bossòst i França.A l'N-260, s'han de portar cadenes entre Ribes de Freser i el Vilar d'Urtx (Collada de Toses) i entre el Pla de Sant Tirs i Sort, tram en què s'ha restringit la circulació de camions articulats. Entre Pont de Suert i Sarroca de Bellera, també hi ha neu i gel a la calçada. S'ha de circular amb cadenes a la C-13, entre Sort i Esterri d'Àneu; a la C-147, entre Esterri d'Àneu i Alòs d'Isil; a la C-142b, entre Baqueira i Pla de Bereta; a l'L-500, entre el Pont de Suert i la Vall de Boí; a l'L-501, a l'accés al Pla de l'Ermita, a la Vall de Boí; a l'L-504, entre Llavorsí i Tavascan i a l'L-510, entre Tírvia i Àreu. Trànsit recorda que quan hi ha neu a la calçada s'ha de conduir amb suavitat, no frenar bruscament, reduir la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles i portar cadenes. També recomana tenir el dipòsit de benzina ple. D'altra banda, i davant la previsió de fort vent, el SCT recorda que s'ha d'agafar fort el volant, moderar la velocitat, corregir les desviacions de la trajectòria i vigilar la distància lateral en els avançaments, sobretot de vehicles pesants.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.