directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Cerdanya doble fletxa Dilluns, 28 de gener de 2019 15:14 h

Llívia obrirà a la primavera un nou recinte termal a l'aire lliure al Parc de Sant Guillem

Les basses de l'equipament s'ompliran amb l'aigua sulfurosa que brollarà des d'un pou de més de 300 metres

ACN Llívia.-Llívia (Cerdanya) preveu estrenar de cara a la pròxima Setmana Santa quatre basses d'aigua sulfurosa adaptades al bany, que es construiran partint de la idea de simular unes termes romanes. L'ajuntament de la localitat cerdana és l'impulsor d'aquest nou equipament de caire lúdic, al qual hi destina un pressupost de 230.000 euros i que s'ubicarà just al costat del recinte de la piscina municipal d'estiu. Els treballs van començar poc abans de les festes nadalenques amb la perforació d'un pou de més de 330 metres de fondària al Parc de Sant Guillem, punt per on, segons es va detectar a mitjans de l'any passat, hi passa una corrent d'aigua calenta d'entre 30.000 i 40.000 litres per hora.

L'aigua sulfurosa que s'aprofitarà per a les basses conté elements que són beneficiosos per la pell, amb la qual cosa se'n recomana el seu ús. La idea és que pràcticament surti de forma natural des del pou que s'està acabant de construir al Parc de Sant Guillem de Llívia i també es preveu que la seva temperatura sigui d'uns 45 graus, segons ha explicat l'enginyer de l'empresa Waterfinders, Lluís Castelló, que dirigeix el projecte.El recinte termal estarà format per quatre basses, tres de les quals seran petites i es construiran en una zona on el terreny fa una petita pendent i una darrera de gran que tindrà una capacitat per a una seixantena de persones. L'ajuntament assumirà durant un any l'explotació de les noves instal·lacions, les quals estaran obertes durant tot l'any amb la idea que a l'hivern es converteixin en un focus d'activitat complementària a l'esquí. Segons ha explicat l'alcalde de Llívia, Elies Nova, una part dels recursos que surtin del pou s'aprofitaran també per escalfar l'aigua de la piscina d'estiu, que està just al costat del futur equipament.La troballa de la corrent d'aigua sulfurosa es va produir a mitjans de l'any passat, tot i que segons Nova històricament se n'havia sospitat de la seva existència. El fet que al subsòl de la comarca hi hagi zones fracturades n'afavoreix la presència, tal com ha explicat l'enginyer de Waterfinders. De fet, en punts de la banda administrativa francesa de la Cerdanya ja existeixen termes amb aigües similars a la de Llívia, com ara les situades al municipi de Dorres.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.