directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Penedès doble fletxa Dimarts, 5 de febrer de 2019 13:32 h

Sancionen amb més de 37.000 euros l’autor de 400 pintades vandàliques a Vilafranca del Penedès

La Policia Local el va enxampar ‘in fraganti’ després d’un estudi cal·ligràfic i un seguiment exhaustiu

ACN Vilafranca del Penedès.-L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha sancionat amb 37.412 euros l’autor de 407 pintades vandàliques fetes a diferents punts de la ciutat. L’home, de 34 anys i veí del municipi, va ser enxampat ‘in fraganti’ per la Policia Local el 12 de desembre, després que els agents haguessin fet un estudi cal•ligràfic i un seguiment exhaustiu. “No hi havia dubtes per pensar que no fos ell”, ha assegurat l’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Alberto Romero. Del total de la multa, 3.000 euros corresponen a una infracció molt greu de l’Ordenança de Civisme, mentre la resta són per pagar la neteja de les parets i mobiliari urbà malmès. Els 3.000 euros els podrà substituir per treballs a benefici de la comunitat i la resta ho haurà de pagar íntegrament.

La investigació per identificar l’autor de les pintades –que representen el 40% de guixades de la ciutat- va començar el setembre del 2017, segons ha relatat aquest dimarts el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort. La proliferació de grafits relacionats amb motius espanyolistes, droga i jeroglífics va dur la Policia Local a sospitar que es tractava de tres autors diferents, però l’anàlisi de la cal•ligrafia va concloure que al darrere hi havia una sola persona.La Policia Local va començar així una investigació que va anar acotant a finals del 2018 gràcies a la col•laboració ciutadana. El regidor ha destacat que una fotografia enviada per un veí va permetre identificar el vehicle amb què es movia el sospitós, així com també el seu perfil, definint un home de mitjana edat i de gairebé 2 metres d’alçada. També es va constatar que acostumava a actuar de matinada, quan guixava tant parets públiques com privades, contenidors i mobiliari urbà.Amb aquestes dades, la Policia Local va establir un dispositiu per enxampar-lo la matinada del 12 de desembre. L’inspector en cap, Alberto Romero, ha detallat que, en el moment de la identificació, a quarts de 6 h, se li van intervenir retoladors de punta gruixuda i esprais, mentre es va comprovar que la pintada de la paret estava acabada de fer. “La cal•ligrafia era molt semblant en simbologia, traces i detalls que la resta de més de 400 pintades. No hi havia cap dubte”, ha apuntat Romero, detallant que inicialment l’home va reconèixer ser l’autor de tots els grafits, si bé després ho va negar. L’identificat té antecedents policials, però cap està relacionat amb vandalisme.Pagament de la sancióEl regidor ha puntualitzat que l’acusat de les pintades pot substituir 3.000 dels 37.000 euros amb què se l’ha sancionat per treballs a benefici de la comunitat. Segons Joan Manel Montfort, l’home “té suficient poder adquisitiu per pagar els 34.000 euros restants”, ja que “té una feina estable i un vehicle”. Si no ingressa els diners de la multa, Montfort ha dit que es procedirà a un embargament. L’acusat pot recórrer la sanció, i l’Ajuntament preveu que la resolució definitiva es dictarà d’aquí a sis mesos.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.