directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 21:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dimarts, 5 de febrer de 2019 14:26 h

Pau Vallvé, ’77, Oques Grasses, Oso Leone, Las Ruinas i The Gramophone Allstars actuaran al Curtcircuit 2019

El cicle de concerts de l’ASACC repeteix per setena vegada la fórmula de l’artista consolidat que apadrina un talent emergent

ACN Barcelona.-El Curtcircuit, el cicle creat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) en els anys més durs de la crisi per a programadors i bandes emergents, torna per setena vegada a les sales de concerts catalanes, de moment amb una vintena de propostes confirmades. L’edició del 2019 es manté fidel a la fórmula d’agrupar artistes consolidats amb talents emergents, escollits pels primers. Així, es proposen els tàndems formats per Pau Vallvé i la jove Marta Knight, The Gramophone Allstars amb els dj-selector The Rigodonians, l’adéu de Las Ruinas al costat de Diamante Negro, el retorn d’Oso Leone amb Ubaldo, o Oques Grasses compartint nit amb el raper Lildami. Curtcircuit ha avançat aquest dimarts el cartell fins al mes de maig, i alguns dels primers noms passaran pel cicle a la tardor.

La nova edició del cicle Curtcircuit té confirmades per ara una desena de nits de concerts i, per tant, una vintena de grups participants fins al maig, amb concert d’Hidrogenese inclòs –encara sense parella artística-. De cara a la tardor s’hi poden afegir una desena més de concerts –entre els quals ja es coneix la participació de The Limbos-, per completar un total de 30 propostes, una xifra més baixa que l’any passat en benefici d’algunes sales més grans per poder atreure artistes internacionals. És el cas dels ’77 [Seventy Seven], que inauguren el cicle el 15 de febrer a La 2 de l’Apolo (primera actuació del conjunt a l’Estat), que compartiran escenari amb els barcelonins The Mother crow. Serà una nit de bategi dedicada al rock, una assignatura pendent del cicle segons ha confessat la seva directora artística, Carmen Zapata. Zapata ha celebrat la pervivència d’un cicle nascut per estimular el circuit català de sales i donar oportunitats als petits grups emergents, especialment en els anys més durs de crisi econòmica, i que set anys després presumeix d’haver contribuït a l’èxit d’artistes com Maria Arnal i Marcel Bagès, que hi van passar fa tres anys aleshores com a debutants convidats.La directora artística també ha destacat que en aquests anys el cicle ha aconseguit sumar una trentena de sales (no totes de Barcelona, algunes de molt petites), que “han conegut l’associació” a través del festival i s’han apuntat a programar sota el seu paraigües. La quota d’artistes internacionals la completen –per ara- el guitarrista Deke Dickerson (que torna de gira a l’Estat després de dos anys), actuant a la sala Sidecar amb Suzy & Los Quattro, i Novo Amor, l’artista escocès que presentarà el seu àlbum debut el 10 de maig a Razzmatazz 3. L’últim concert de Las Ruinas (15 de març a la barcelonina sala VOL –abans Be Good-); el retorn de Oso Leone després de cinc anys sense nou disc; Pau Vallvé presentant el seu nou disc i apadrinant Marta Knight, el 4 d’abril a l’Apolo; The Gramophone Allstars al complert amb els santsencs The Rigodonians; Falciots Ninja i Nyandú, el 4 de maig, novament a la sala VOL; i Oques Grasses precedits pel raper Lildami en una tríada de concerts a El Clap de Mataró, la Stroika de Manresa i La Cabra de Vic, completen el cartell del Curtcircuit confirmat fins avui.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.