directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 11:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Val d'Aran doble fletxa Dimarts, 5 de febrer de 2019 14:52 h

El Govern commemorarà el desè aniversari de la mort del lingüista i activista occità Robèrt Lafont

Es programaran activitats culturals, acadèmiques i de divulgació de la seva vida i obra

ACN Barcelona.-El Govern ha acordat en Consell Executiu commemorar el desè aniversari de la mort de Robèrt Lafont, escriptor, lingüista, historiador, activista i polític occità. El Departament de Cultura impulsarà activitats culturals, acadèmiques i de divulgació de la vida i l'obra de l'autor a través d'un comitè organitzador format per entitats i persones coneixedores de la seva figura. Lafont, que va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi el 1987, va morir l'any 2009 Florència. El Departament va instaurar un any després de la seva mort el Prèmi Robèrt Lafont "en reconeixement a persones i entitats en defensa i promoció" de la llengua occitana.

El Govern ha destacat que l'occità és llengua oficial a Catalunya, i ha apuntat que la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura desplega una agenda específica "per fomentar-ne el coneixement i facilitar-ne l'ús". De la mateixa manera, l'executiu ha assenyalat la col·laboració amb el Conselh Generau d'Aran per promoure, també, la presència i l'ús de l'aranès.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.