directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 10:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de febrer de 2019 14:52 h

Artadi condiciona que s'aixequi el veto al pressupost de l'Estat a pactar un "testimoniatge neutral" i un pla de treball

El Govern vol "formalitzar" un calendari, les funcions de cada grup negociador i de diàleg, i que el dret a l'autodeterminació estigui "sobre la taula"

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha obert de nou la porta aquest dilluns a que els grups independentistes del Congrés no vetin els pressupostos de l'Estat i permetin la seva tramitació. Per arribar a aquest punt –tot i l'anunci d'esmenes a la totalitat per part d'ERC i part del PDeCAT- Artadi ha assegurat que haurien de fer-se passos en la "concreció" del funcionament de les meses de negociació i diàleg que han vingut pactant l'Estat i la Generalitat. Així, el Govern reclama poder acordar el nom "d'un testimoniatge, un observador" que sigui "neutral" entre les dues parts i que doni compte de l'evolució de les converses i dels possibles acords. A més, s'hauria de tancar també un "pla de treball, un calendari i una definició de funcions de cada mesa", clarificant les qüestions que se'n derivarien de les reunions bilaterals i les que tractaria la taula de partits. Amb tot, Artadi ha deixat clar també que hauria d'estar "sobre la taula" el dret a l'autodeterminació i que el tema es pogués tractar sense vetos. Si tot això es pacta abans de la tramitació dels pressupostos de Pedro Sánchez, PDeCAT i ERC podrien replantejar la seva esmena a la totalitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.