directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 16:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de febrer de 2019 14:56 h

Foment del Treball demana al Govern que modifiqui el criteri per calcular la representativitat de les patronals

L'organització de les grans empreses reconeix el bloqueig de la negociació amb Pimec però no renuncia a l'acord

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat a la Generalitat que modifiqui el criteri per calcular la representativitat de les patronals que s'aplicarà en cas que no hi hagi acord amb Pimec. En roda de premsa aquest dimarts, el president de la patronal de les grans empreses ha reclamat un recompte que sigui "més objectiu, proporcional i real" i que tingui en compte el nombre de treballadors de les empreses afiliades a les patronals i el volum de facturació. Sánchez Llibre ha rebutjat que es tingui en compte només el nombre d'afiliacions de cada organització empresarial. El president de Foment ha reconegut el bloqueig de la negociació amb Pimec però no ha renunciat a l'acord.

"Des d'aquesta casa no renunciarem a seguir negociant per poder-lo aconseguir", ha afirmat Sánchez Llibre després de la presentació dels acords de la Junta Directiva de dilluns. El president de la patronal catalana ha explicat que la darrera oferta que han plantejat a Pimec és agrupar la representativitat de Foment i Fepime, que tindrien un 65%, i deixar el 35% restant a la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses. "Hem fet una oferta objectiva des del punt de vista de Foment", ha justificat Sánchez Llibre, que ha argumentat que Foment del Treball representa el 70% del PIB català.En canvi, Pimec planteja que el repartiment de la representativitat sigui del 50% per a cada patronal. "No volem trencar cap pont", ha dit Sánchez Llibre, que ha emplaçat la patronal presidida per Josep González a seguir negociant les pròximes setmanes. Per si calgués arribar al recompte, el president de Foment ha reclamat un canvi en l'article 7.1 del decret de 2015 de la Generalitat que especifica com calcular la representativitat. Foment i Fepime han recorregut aquest decret, que ha estat avalat per diverses instàncies judicials, però Sánchez Llibre ha recordat que encara tenen recorregut judicial per impugnar-lo. La patronal creu que no pot tenir el mateix pes en el recompte un autònom que una gran empresa. Sánchez Llibre ha assegurat que un 80% de les empreses dels sectors químic i farmacèutic estan afiliades a Foment, un 80% de les exportacions catalanes les fan empreses de la patronal que presideix i negocien el 90% dels convenis col·lectius.De la quota de la representativitat depèn el pes de les patronals en les taules de negociació i el repartiment de subvencions de la Generalitat, que segons ha concretat Foment del Treball, són 2 milions d'euros anuals a repartir entre les organitzacions empresarials catalanes. Actualment Foment té el 60% de la representativitat, Pimec un 25% i Fepime el 15% restant. Reincorporació de la CecotSánchez Llibre ha explicat que segueixen negociant amb la Cecot perquè es reincorpori a la patronal, després que fos expulsada temporalment fa un any, i ha tornat a confiar que hi haurà acord en les "pròximes setmanes". "Progressem adequadament", ha afirmat Sánchez Llibre.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.