directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 16:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de febrer de 2019 15:09 h

Artadi condiciona que s'aixequi el veto al pressupost de l'Estat a pactar un "testimoniatge neutral" i un pla de treball

El Govern vol "formalitzar" un calendari, les funcions de cada grup negociador i de diàleg, i que el dret a l'autodeterminació estigui "sobre la taula"

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha obert de nou la porta aquest dilluns a que els grups independentistes del Congrés no vetin els pressupostos de l'Estat i permetin la seva tramitació. Per arribar a aquest punt –tot i l'anunci d'esmenes a la totalitat per part d'ERC i part del PDeCAT- Artadi ha assegurat que haurien de fer-se passos en la "concreció" del funcionament de les meses de negociació i diàleg que han vingut pactant l'Estat i la Generalitat. Així, el Govern reclama poder acordar el nom "d'un testimoniatge, un observador" que sigui "neutral" entre les dues parts i que doni compte de l'evolució de les converses i dels possibles acords. A més, s'hauria de tancar també un "pla de treball, un calendari i una definició de funcions de cada mesa", clarificant les qüestions que se'n derivarien de les reunions bilaterals i les que tractaria la taula de partits. Amb tot, Artadi ha deixat clar també que hauria d'estar "sobre la taula" el dret a l'autodeterminació i que el tema es pogués tractar sense vetos. Si tot això es pacta abans de la tramitació dels pressupostos de Pedro Sánchez, PDeCAT i ERC podrien replantejar la seva esmena a la totalitat.

La portaveu del Govern ha detallat la posició del Govern respecte del veto als pressupostos durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. En la seva intervenció, Artadi ha assegurat que és "clau" per variar la posició d'ERC i el PDeCAT al Congrés que l'Estat i la Generalitat puguin pactar el nom d'una persona –o diverses- que facin "de testimoniatge neutral, sobretot per a la part més política de les converses en la taula de partits". De moment, la part catalana ha enviat a Madrid "un llistat de noms" possibles, i Artadi té clar que ha de ser algú "amb suficient confiança de les dues parts". "Ha de ser algú que acotem quina tasca tindrà, que estigui present a les reunions. És un pas en la bona direcció", ha sentenciat. A més, Artadi ha afegit que caldrà "definir un calendari, amb els temes que tractarà cada grup de treball" perquè "tampoc es pot tirar endavant sense que es generi cap obligació per a cap de les parts". "Necessitem més concreció. S'ha avançat poc. Veurem si hi ha avenç", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.