directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 16:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de febrer de 2019 15:11 h

Torra i Aragonès assistiran a l'inici del judici de l'1-O

El Govern habilitarà un espai a la delegació a Madrid perquè els mitjans i observadors internacionals rebin "directament" la informació sense "cap interferència"

ACN Barcelona.-El president del Govern, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, assistiran a l'inici del judici de l'1-O, previst per al 12 de febrer. Així ho ha confirmat la consellera Elsa Artadi, durant la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia a Palau, posterior al Consell Executiu. La resta de membres del Govern continuaran fent les seves tasques "habituals", a l'espera d'establir un calendari per afegir-se a aquest "acompanyament" al judici els dies posteriors. D'altra banda, el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha explicat que l'executiu habilitarà un espai a la delegació del Govern a Madrid, el CCL Blanquerna, perquè els mitjans i observadors internacionals rebin "directament" la informació del judici, sense "cap interferència" ni "campanyes de màrqueting" del govern espanyol.

Artadi ha subratllat que encara no se sap quan començarà el judici, així com tampoc les dates de les declaracions dels acusats. A l'espera d'aquesta concreció, el Govern adaptarà la seva agenda per estar present al Suprem, així com a les mobilitzacions que s'estan preparant. Els consellers, doncs, volen assistir-hi, però no ho faran tots junts ni tampoc en totes les sessions, per mantenir l'agenda dels departaments.Crítiques al trasllatArtadi ha criticat les condicions del trasllat dels "presos polítics" cap a Madrid, i ha lamentat que encara no disposin dels seus ordinadors per preparar el judici. Aquest endarreriment, ha dit, és "vulneració" del seu dret a defensa, com també que no se sàpiga encara la data de l'inici de la cita, ni les condicions d'entrada i sortida al tribunal. "Estarem amatents a veure si comencen a resoldre's aquests temes que formen part d'una instrucció irregular", ha conclòs.Preguntats sobre si creuen que la sentència ja està dictada, Artadi ha remarcat que no té gaire confiança en la justícia espanyola, i que qualsevol resultat que no sigui l'absolució seria una sentència "injusta". Així mateix, ha opinat que la presència de testimonis o observadors internacionals no hauria d'incomodar ningú, i ha titllat de "simptomàtic" i "sospitós" el fet que el govern espanyol hagi posat "recels" a aquesta presència.Al seu torn, Bosch ha sentenciat que cal garantir que les declaracions dels acusats arribin a tot el món i que el judici es pugui desenvolupar amb "normalitat". "La valoració de les sentències l'ha de poder donar l'opinió internacional", ha asseverat.Espanya GlobalD'altra banda, Bosch ha criticat que l'organisme d'Espanya Global, que depèn del ministeri d'Exteriors de Josep Borrell, vagi pel món explicant que el Govern difon 'fake news' sobre l'1-O. En aquesta línia, el conseller ha fet una crida a explicar "la veritat" durant el judici sense haver de fer cap campanya de màrqueting. "Si el govern espanyol té la necessitat de fer-ho és per alguna cosa". Així, Bosch ha reiterat que l'executiu no té cap "necessitat" de fer màrqueting perquè tot el món conegui "la realitat".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.