directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 15:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Dijous, 7 de febrer de 2019 19:18 h

La CUP a Berga vol recuperar la proposta inicial sobre l’ampliació de la C-16 i que se soterri la via

La formació defensa que l’actuació permetria revertir una part de l’impacte paisatgístic i millorar la connectivitat entre els barris de la ciutat

ACN Berga.-La CUP a Berga vol recuperar la proposta inicial sobre l’ampliació de la C-16 que suposava el soterrament de la via al seu pas per Berga Centre. Segons ha explicat la formació a través d’un comunicat, això permetria revertir una part de l’impacte paisatgístic que la infraestructura comportarà i millorar la connectivitat entre barris de la ciutat. La CUP es mostra conscient que en aquests moments serà difícil evitar una intervenció al territori, però volen “minimitzar” els efectes negatius de l’ampliació de la C-16 al seu pas per la ciutat. Segons va avançat el conseller Damià Calvet en una visita al territori, la Generalitat confia que el desdoblament estigui enllestit entre el 2021 i 2022.

Concretament, la formació que governa a la capital berguedana ha presentat un seguit d’al·legacions que passen per evitar la construcció d’elements que distorsionin paisatgísticament la ciutat amb les rotondes previstes a Santa Eulàlia. A més, també demanen mantenir les quadre entrades de Berga i respectar que a totes les sortides es pugui agafar la direcció nord o sud. També volen evitar comprometre o condicionar el futur del desenvolupament de la zona de l’avinguda Catalunya i assenyalen que el debat sobre el desenvolupament d’aquesta zona no s’ha de donar com a conseqüència d’aquesta obra. Una altra de les al·legacions també passa per reclmar que la nova infraestructura no perjudiqui l’accés als veïns de la Serra de Casampons i que es redueixi l’espai de l’IES Guillem de Berguedà. La CUP considera que l’augment de la capacitat de circulació no és una necessitat per al desenvolupament de les quotidianitats de la comarca, “sinó per evitar els embussos que es produeixen divendres en direcció nord i els diumenges en direcció sud”. Això, segons han denunciat, és a conseqüència d’una “massiva afluència turística a la Cerdanya”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.