directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Garrotxa doble fletxa Divendres, 8 de febrer de 2019 18:31 h

Territori treu a licitació la redacció de l'estudi informatiu de la variant nord d'Olot

L'actuació definirà les alternatives de traçat del tram entre el futur enllaç Olot oest la connexió amb l'A-26

ACN Olot.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a licitació l'estudi informatiu i el d'impacte ambiental de la variant nord d'Olot. Es tracta del tram comprès entre el futur enllaç oest –boca nord del futur túnel de la Pinya- i la connexió amb l'A-26 i la C-153, al final de l'autovia Besalú-Olot. L'estudi analitzarà les diferents alternatives de traçat del tram d'uns quatre quilòmetres de longitud. L'Estat va reiterar el mes de novembre el seu compromís amb el finançament de les obres i va proposar acordar-lo en la comissió bilateral amb la Generalitat. Ara el Govern ha decidit tirar endavant amb els tràmits, a l'espera de concretar les aportacions. L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha celebrat el pas i ha dit que això permetrà tenir definit el traçat de la part nord durant aquest any.

Territori ha tret a licitació, a través d'Infraestructures.cat, la redacció de l'estudi informatiu i d'impacte ambiental de la variant nord d'Olot. En concret, del tram entre el futur enllaç oest i la connexió amb l'A-26. El document analitzarà les diferents alternatives del traçat, inclosa la part que afecta l'Hostal del Sol. La infraestructura busca millorar la mobilitat a l'entorn del municipi reduint el volum de trànsit que ha de travessar-lo des del túnel de Bracons. Aquest tram, juntament amb la variant de les Preses i l'altre tram de variant previst al municipi, permetrà completar el corredor Vic-Olot, per Bracons. La nova carretera, a més, disposarà de tres connexions amb la xarxa local: dos als extrems de l'actuació (enllaç Olot oest i enllaç amb l'A-26 i C-153) i un enllaç centra a l'altura del polígon industrial Pla de Baix. La Generalitat ha decidit tirar endavant els tràmits després que l'Estat reiterés fa uns mesos el seu compromís amb el finançament de les obres. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha celebrat el nou pas i ha assegurat que això permetrà tenir definit el traçat i totes les alternatives possibles al llarg d'aquest any.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.