directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Camp doble fletxa Dilluns, 11 de febrer de 2019 17:37 h

Prades apaga els llums durant dues hores per gravar un documental

'El Cel de Prades' reivindica la qualitat del cel nocturn en el marc del projecte del futur centre astronòmic

ACN Prades.-L'Ajuntament de Prades (Baix Camp) va apagar la matinada de divendres passat els llums del municipi durant dues hores per la gravació del ‘timelapse’ del documental 'El Cel de Prades', a càrrec de l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte. El treball pretén reivindicar la qualitat del cel nocturn al poble en el marc del projecte del futur Centre Astronòmic Muntanyes de Prades, que s’ubicarà al Pla de la Guàrdia, a la mateixa vila vermella. L’apagada va deixar a la vista un cel molt estrellat i amb la Via Làctia ben visible, afavorit per l’anticicló i l’absència de lluna, a més de la poca contaminació lumínica.

La foscor va assolir màxims històrics mai registrats abans a la vila amb valors de 21,20 magnituds per segon d'arc al quadrat (mag\/arcsec2) al bell mig de la Plaça Major. Es tracta d’uns valors excepcionals atesa la proximitat amb Tarragona, Lleida i Barcelona. Durant la matinada de divendres es van poder capturar imatges a diferents indrets del poble i de l’entorn. El documental s’exhibirà al Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades. Segons ha informat el consistori, atesa la bona acollida que ha tingut la primera nit fosca a Prades s'està treballant en una nova apagada de llums el 4 de maig. La vetllada inclourà activitats d'astronomia gratuïtes per a tots els públics.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.