directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Anoia doble fletxa Dimecres, 13 de febrer de 2019 13:06 h

El FineArt Igualada arriba als set anys amb xifra record d'exposicions

Entre les mostres n'hi haurà del fotoperiodista Jordi Borràs sobre el procés català

ACN Igualada.-El FineArt Igualada inclourà 54 exposicions, la xifra més elevada dels seus set anys d'història. Les propostes, repartides en 23 punts de la ciutat, comptaran amb professionals de renom, entre els quals el fotògraf nord-americà Jim Doukas, el català Ignasi Marroyo o el fotoperiodista Jordi Borràs, que oferirà "la seva mirada del procés amb imatges del 2017 i 2018", ha explicat el director del certamen, Ramon Muntané. També ha destacat la participació, per primera vegada, d'una fotògrafa invident, Carme Ollé, que mostrarà la seva obra. El festival arrencarà el proper 22 de febrer i s'allargarà fins al 17 de març.

Muntané ha desgranat aquest matí les principals novetats del festival que, ha assegurat, creix en mostres però també en "qualitat". Dels participants, ha destacat la presència de Ferran Freixa que mostrarà més de cent fotografies, capturades al llarg de 40 anys; fotos d'època del català Manel Gausa o del premi Creu Sant Jordi 2014, Ignasi Marroyo.Mirada "al procés"Muntané ha reconegut que el festival no podia passar per alt "tot el que passa a casa nostra" i ho farà a través del fotoperiodista Jordi Borràs que, "amb una mostra molt interessant", durà "tota la història del procés amb imatges que van del juny de 2017 a primers de 2018".Fotògrafs d'arreuAquesta setena edició comptarà amb fotògrafs provinents d'arreu del món, com del Panamà, Argentina, Mèxic, Xile, Estats Units, Polònia, i també de Galicia, Andalusia, Aragó i de Catalunya. Muntané ha destacat el nord-americà Jim Doukas, el mexicà Carlos Ponce, l'argentí Guillermo de Angelís, el fotògraf panamà Johams Leguisamo, la xilena Kati Riquelme o l'autora polonesa Hanna Jarzabek.A nivell estatal, destaquen fotògrafs com Enric Mestres, Mireia Alises, Paula Costantino, Pep Gol, Miguel David, Margarita Fresco, Luis Vázquez Álvarez, el duet de Jordi Guillaumet i Mònica Roselló o Gabi Guiard.Per la seva part, els artistes igualadins també tindran el seu espai amb noms com Anna Batalla, Marta Guitart o Francesc Sangeís.L'església de les JosefinesUna altra de les novetats d'aquesta edició serà l'estrena de l'església de les Josefines com a sala d'exposicions. S'hi podrà veure una mostra sobre refugiats que arriben a Grècia que ha elaborat un "grup de joves que feia un treball sobre immigració", ha explicat el director del festival.Acord amb l'ONCEAquest festival inclourà, a més i per primera vegada, l'exposició d'una artista invident. La mostra, que arriba gràcies a un acord del festival amb l'ONCE, és de Carme Ollé. "Ella mateixa ens l'explicarà", ha avançat Muntané, que ha explicat que l'artista "no veu més enllà d'un pam i utilitza aquesta proximitat". Pels seus retrats, ha afegit, "utilitza elements com miralls o tolls, es basen en reflexos".Activitats paral·lelesA més de les 54 exposicions, el festival inclourà un gran nombre d'activitats paral·leles vinculades amb aquest art. En són un exemple les visites guiades de Jim Doukas, la d'Ignasi Marroyo, la de Ferran Freixa o la de Carme Ollé; els tallers amb l'Iñaki Relanzón, la Mireia Alises o el taller de fotografia nocturna; la xerrada amb Francesc Bailón o la que es realitzarà amb Josep M.Gari per descobrir les diferents càmeres de la seva col·lecció; així com els tallers pensats per grans i menuts.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.