directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de febrer de 2019 13:09 h

Òmnium diu que la fiscalia "falta a la veritat" en acusar els votants de la violència de l'1-O

L'equip jurídic de Cuixart el "relat" del ministeri públic "no s'aguanta" perquè no subratlla el caràcter pacífic de les mobilitzacions

ACN Madrid.-L'equip jurídic del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, considera que la fiscalia "falta a la veritat" quan acusa els votants de l'1-O de la violència policial. Segons els advocats de l'entitat cultural, "el relat del fiscal que defensa que el 20-S es va segrestar la comitiva judicial a la Conselleria d'Economia i que la violència de l'1-O la van provocar els ciutadans que van anar pacíficament a votar "sembla una falta a la veritat i no reflecteix la realitat del que va passar a Catalunya aquells dies". "Que les concentracions han estat sempre pacífiques no ho diem només nosaltres, sinó entitats internacionals independents com Front Line Defenders o relators de Nacions Unides", asseguren, i afegeixen que "sense subratllar l'inexistent caràcter violent de les manifestacions, el relat de fiscalia no s'aguanta".

En relació al delicte de tortura que, segons ells, haurien patit molts votants l'1-O, veuen una contradicció en l'argumentari de la fiscalia. "D'una banda, el fiscal parla de 'disbarat jurídic', però per altra banda accepta que en jutjats de Catalunya s'investiga en diferents causes", diu Òmnium, i recorda que algunes d'aquestes causes s'han incoat per presumptes delictes de tortura. Òmnium ha volgut recordar que "múltiples pronunciaments d'entitats internacionals confirmen" la seva denúncia.D'altra banda, l'equip jurídic d'Òmnium considera que "diu poc del fiscal que l'únic element a tenir en compte en una societat democràtica sigui el compliment de la llei". Òmnium Cultural vol recordar que "en un estat autoritari, la llei també és d'obligat compliment", i per això l'entitat defensa que "la democràcia és molt més que el compliment de la llei".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.