directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Divendres, 15 de febrer de 2019 09:14 h

Mor l'escultor mataroní Manuel Cusachs als 85 anys

Va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2001 en reconeixement a la seva trajectòria

ACN Barcelona.-L'escultor mataroní Manuel Cusachs ha mort als 85 anys d'edat. Nascut el 18 d'agost de 1933, Cusachs va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2001 en reconeixement a la seva trajectòria. El retrat i la figura humana són una constant en la seva creació, així com l'escultura religiosa. El Departament de Cultura ha lamentat aquest divendres la seva mort i ha recordat que deixa "una extensa obra que inclou nombrosos monuments i retrats dedicats a personatges de renom". En una piulada el president del CoNCA, Carles Duarte, ha recalcat que era "un dels grans escultors del país, un home savi i un artista excepcional".

Manuel Cusachs va iniciar la seva formació artística a l'escola de dibuix de Manuel Cuyàs. Contertulià de Ricard Opisso, es va afeccionar a la caricatura i al retrat. Però el contacte directe amb el granit a les pedreres de la seva comarca, el Maresme, van inclinar-lo definitivament cap a l'escultura. Becat a Itàlia, va ampliar els seus estudis a Perusa, més tard a Valldemosa (Mallorca) amb l'escultor Joan Rebull i amb visites als principals museus d'Europa. Va entaular amistat amb l'escriptor Josep Pla i també amb poetes i literats del nostre país, que va incorporar dins el seu món artístic.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.