directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Diumenge, 17 de febrer de 2019 08:00 h

Joan Frank Charansonnet homenatja "la gent anònima que ha fet créixer Catalunya" en el seu darrer film, 'Terra de Telers'

La pel·lícula, que s'està rodant al Berguedà, arribarà a les sales de cinema a principis del 2020

ACN Cal Rosal.-La història recent de Catalunya des de l'òptica d'una nena, que amb tan sols sis anys d'edat deixa "la misèria del camp” per anar a viure a una colònia tèxtil del Berguedà on hi passarà la resta de la seva vida. És la Julieta Sorribes, la protagonista del darrer film de Joan Frank Charansonnet, 'Terra de telers', en què el director aposta per "l'èpica humana" per "homenatjar totes aquelles persones anònimes que han fet créixer Catalunya". 'Terra de telers' se situa en una colònia tèxtil des d'on recorre diversos moments històrics des del 1922 fins l'any 1980, quan comença la crisi del tèxtil. En declaracions a l'ACN, el director ha explicat que és una pel·lícula "que parla de la memòria històrica". El film, que aquests dies es roda al Berguedà, arribarà a les sales de cinema a principis del 2020.

A 'Terra de telers', el director i actor català Joan Frank Charansonnet vol mostrar un episodi important de Catalunya: el pas de la misèria del camp a la industrialització. Per fer-ho, el film recrea la vida en una colònia industrial i recorre diversos moments històrics com l'arribada de la turbina Francis per aprofitar l'aigua del riu per a la producció, la guerra civil, els temps de la postguerra, la mort del dictador Franco o el propi tancament de la colònia a principis dels anys 80. En declaracions a l'ACN, Charansonnet ha explicat que el film vol ser un homenatge a totes aquelles persones que, "de manera anònima, han contribuït a fer créixer Catalunya". "Tothom té algun familiar que va viure en una colònia, que va treballar en una fàbrica o en una mina, que va haver de deixar el camp per culpa de la misèria", ha explicat. Així, el film vol contribuir a tota aquesta memòria històrica que, segons Charansonnet, "és el més important que tenim i no s'ha de deixar perdre mai". "Estem parlant de coses que són humanes i universals, el film parla de la immigració, de com Catalunya també s'ha fet gràcies als nouvinguts, de com Catalunya és un país d'acollida, que som una societat oberta", ha afegit. 'Terra de telers' s'està rodant aquests dies al Berguedà, i tindrà una nova sèrie de rodatges durant el mes de juny. L'objectiu és que pugui arribar a les sales de cinema a principis del 2020. El Berguedà, l'escenari "perfecte' Charansonnet ha tornat a triar el Berguedà per rodar el seu darrer film i ho ha fet perquè, segons ha dit, "és una meravella, té localitzacions ideals i és un gran plató". El film s'ubica en diversos espais de la comarca com Cal Vidal, Cal Prat, Viladomiu Nou o Cal Rosal, entre d'altres . El rodatge compta amb una quarantena d'actors i 150 figurants. Entre ells, hi ha Ramon Godino, Miquel Sitjar, Queralt Albinyana, Aleix Rengel i Jordi Pesarrodona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.