directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dimarts, 19 de febrer de 2019 15:41 h

El Corte Inglés reclama 1,5 MEUR a l'Ajuntament de Mataró del permís d'obres del centre comercial que no ha construït

El consistori posa el cas en mans d'advocats abans de donar una resposta

ACN Mataró.-El Corte Inglés ha sol·licitat a l'Ajuntament de Mataró la devolució dels 1,5 MEUR que l'empresa va pagar l'any 2012 en concepte d'impost d'obres (ICIO) per a la construcció d'un centre comercial que mai s'ha fet. El Corte Inglés no va construir llavors per la "inseguretat jurídica" que li generaven les múltiples demandes contra la tramitació urbanística impulsada per l'Ajuntament per possibilitar el projecte. Un cop la justícia va acabat anul·lant definitivament el planejament l'any 2018, impossibilitant la construcció del centre comercial en els termes en què estava previst, l'empresa reclama ara els diners del permís d'obres. L'alcalde de la ciutat, David Bote, diu que el cas s'ha posat en mans d'advocats abans de donar una resposta oficial a la companyia.

Més d'una dècada després que es plantegés la construcció d'un Corte Inglés a Mataró, el conflicte entre l'empresa i l'Ajuntament continua cremant etapes. El desembre passat el Tribunal Suprem confirmava sentències anteriors del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que impedien la construcció del centre comercial.D'una banda, la justícia considera nul el planejament urbanístic previst pel consistori i, de l'altra, qüestiona el procés de desmuntatge i trasllat de la nau de l'antiga fàbrica de Can Fàbregas que l'Ajuntament va 'desmuntar' per poder alliberar un solar de prop de 10.000 metres quadrats per posar a disposició de l'operador comercial.En els darrers mesos, el diàleg entre l'Ajuntament de Mataró i el Corte Inglés ha estat pràcticament nul per voluntat expressa de la companyia i durant aquest temps s'havia especulat molt en l'esfera política sobre quina seria la posició de l'empresa si la justícia acabava obstaculitzant el projecte. De moment, l'operador comercial reclama a la ciutat 1,5 MEUR en concepte de la llicència de construccions, instal·lacions i obres que havia demanat per al projecte que ara sap segur que no podrà tirar endavant. El Corte Inglés, però, és també propietari dels terrenys, pels quals va pagar a l'Ajuntament de Mataró 30 MEUR i sobre els que ara per ara no s'ha pronunciat.Sobre la sol·licitud dels 1,5 MEUR, l'alcalde de Mataró, David Bote, ha anunciat que s'està en contacte amb un despatx d'advocats per "per trobar quina és la manera més oportuna de respondre". No diu obertament que l'Ajuntament vulgui evitar el retorn dels diners però recorda que es tracta d'un litigi "molt enrevessat" que requereix d'aquest anàlisi previ.Sobre altres hipotètiques situacions, Bote insisteix que la voluntat de l'Ajuntament és que al solar del Corte Inglés es continuï podent impulsar "una activitat comercial important que serveixi de locomotora al centre de la ciutat". Per fer-ho, ajuntament i empresa haurien d'adequar el projecte al planejament urbanístic preexistent l'any 2007.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.