directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 12:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 09:04 h

Narbona retreu per carta a Rivera el seu “cordó sanitari” al PSOE i reitera la seva "mà estesa" si torna a la "sensatesa"

“La desesperació mai és bona consellera en política” i “menys si ve acompanyada de cinisme i falsedats per justificar les seves preferències per l’extrema dreta”

ACN Madrid.-La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha fet pública aquest dilluns una carta oberta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, on li retreu el “cordó sanitari” que aquest ha decidit imposar al PSOE. “La seva decisió de prioritzar els acords amb forces d’extrema dreta no només és impossible d’explicar; és impossible d’entendre venint d’una organització que es diu a sí mateixa liberal i europea”, escriu Narbona. Segons la presidenta del PSOE, “cap partit liberal europeu es prestaria mai a una estratègia com la que vostè sosté a Espanya” i “només des de la por es pot explicar aquesta incoherència” i la “irresponsabilitat” d’obrir la porta a l’extrema dreta.

A la carta, de tres pàgines, Narbona posa com a exemple els vetos que Cs ha fet a la Mesa del Senat amb el PP a les lleis del govern de Pedro Sánchez i els contraposa a la seva “tebiesa” davant la corrupció del PP. També recorda les iniciatives socials que l’executiu espanyol ha impulsat en els últims vuit mesos i diu que “és enormement descoratjador que Ciutadans hagi abandonat aquesta senda”. “Ni tan sols el temor a perdre vots pot justificar que vostè invoqui els mateixos arguments i consignes que exhibeixen els extremistes” i que són “consignes contràries a l’esperit del consens constitucional”, sosté.Per aquest motiu recorda a Rivera que “la Constitució no es defensa a temps parcial, ni molt menys a benefici d’inventari, rebutjant uns articles i sacralitzant altres” perquè “la Constitució es defensa a tot arreu, en tota la seva integritat, amb tota la seva lletra i tot el seu esperit”. Segons Narbona “l’autèntic esperit constitucional no es construeix banalitzant termes com ‘colpisme’” en un país com Espanya amb una història repleta de cops d’Estat, i “responsables polítics com vostè haurien de fer un ús més prudent del llenguatge” .La presidenta del PSOE conclou la carta recordant a Rivera que “la desesperació mai és bona consellera en política” i “menys si ve acompanyada de cinisme i falsedats per justificar les seves preferències per l’extrema dreta”. “Tinc la certesa que molts votants i afiliats de Ciutadans no comparteixen les seves decisions recents”, diu Narbona, i “d’ells depèn que la cordura torni a imperar a una força política com la seva” que està “cridada a jugar un paper important en la recerca de solucions als desafiaments que Espanya afronta en el seu canvi d’època”. “El PSOE manté la seva mà estesa”Narbona recorda a Rivera que “el PSOE manté la seva mà estesa” al servei “d’una idea d’Espanya on hi cabem tots” i que “mereix que el 28 d’abril no hi hagi espai per a les nostàlgies inventades” i una “sensatesa que avui per avui vostè sembla haver abandonat per un simple temor al que creix a la seva dreta”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.