directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 17:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 10:45 h

Juncker a la cimera UE-Lliga Àrab: "Si només parlés amb demòcrates impecables, les meves setmanes acabarien dimarts"

Els líders europeus i àrabs es reuneixen a Egipte per enfortir vincles en àrees com immigració

ACN Brussel·les.-El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha admès la incomoditat per la UE de reunir-se amb alguns estats de la Lliga Àrab. Així ho ha deixat clar Juncker des d'Egipte, preguntat per alguns periodistes sobre si no se sent malament per reunir-se amb "dictadors". "Sí, però si només parlés amb demòcrates impecables, les meves setmanes acabarien dimarts", ha afirmat el luxemburguès durant la cimera UE-Lliga Àrab que va començar diumenge i acaba aquest dilluns. La cimera, que es fa a la ciutat turística de Sharm el-Sheikh, reuneix alguns líders europeus com la britànica Theresa May o l'italià Giuseppe Conte a més de la majoria de membres de la Lliga Àrab, entre els quals hi ha dictadures i monarquies absolutes.

Els que han deixat la cadira buida són el president de Síria, Bashar al-Assad, per la suspensió com a membre del club d'estats àrabs, i el president del Sudan, Omar al-Bashir, acusat pel Tribunal Penal Internacional de presumpte genocidi."Voldria que junts defensem els valors fonamentals del respecte als drets humans i la tolerància. La nostra història comuna i la proximitat geogràfica ens criden a treballar junts", va dir Juncker al final de la seva intervenció diumenge.Durant el seu discurs, el president de la Comissió Europea va agrair al president d'Egipte, Al Sisi, haver organitzat una cimera "històrica" i va defensar el multilateralisme, remarcant que la UE "ha estat durant molt de temps un soci fidel i lleial del món àrab".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.