directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 14:38 h

ERC "explora" amb Sobiranistes si és possible arribar a acords de cara a eleccions

Marta Vilalta diu que Arrimadas "es mereix l’Òscar a la irresponsabilitat i al ridícul” per l’acció a Waterloo

ACN Barcelona.-La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha confirmat aquest dilluns que la formació està “explorant” amb Sobiranistes, la plataforma de Joan Josep Nuet i Elisenda Alemany, si és possible arribar a acords de cara a les eleccions. “Estem en la fase de veure si hi ha prou consens i complicitat”, ha apuntat Vilalta, que alhora ha insistit en què els republicans volen “forjar aliances” amb altres forces “independentistes i republicanes” que permetin arribar a enteses després dels comicis. En la roda de premsa posterior a l’executiva del partit, Vilalta també ha valorat l’acció de Ciutadans a Waterloo aquest cap de setmana davant la Casa de la República i ha afirmat que Arrimadas “es mereix l’Òscar a la irresponsabilitat i al ridícul”. “No saben què fer per sortir a la foto”, ha reblat.

Vilalta ha explicat que ERC manté "converses i reunions" amb Sobiranistes amb la voluntat de trobar acords i per veure "si poden haver-hi accions comunes o si pot sortir alguna cosa més d'aquestes complicitats" i fer "alguns passos conjuntament" els pròxims mesos. Les trobades concreten moviments "no només per les eleccions", sinó també per treballar a "mitjà o llarg termini". La portaveu d'ERC considera que això ha de "fer avançar el moviment independentista" per "culminar el procés cap a la república catalana".ERC ha obert aquest dilluns el procés de primàries per triar els candidats, que s'escolliran a través d'assemblees territorials. Vilalta ha insistit que, per ERC, la "fórmula guanyadora" passa per "forjar aliances" amb diferents projectes polítics amb qui comparteixin valors republicans, independentistes o sobiranistes per a després "acompanyar-ho amb acords i aliances" passades les eleccions. "Unitat d'acció no vol dir uniformitat", ha apuntat.Els republicans consideren que ja han actuat altres cops com a "ròtula" per a sumar diferents projectes polítics i afirmen que ho volen continuar fent per evitar que s'escapi cap vot del moviment independentista. Volen, però, que cadascú presenti el seu projecte polític "amb matisos" i que després els punts unitaris es puguin desplegar de manera conjunta. Tot i això, ERC no ha volgut avançar possibles pactes, que Vilalta vincula a les aritmètiques electorals.Vilalta, sobre el discurs de Felip VI: "És una democràcia buida, amb presos polítics i un judici que és una farsa"Sobre el discurs del rei Felip VI al sopar inaugural del Mobile World Congress (MWC), en què va afirmar que Espanya és una "democràcia plena", Vilalta ha considerat que és tot el contrari. "Considerem que hi ha una democràcia buida, amb presos polítics, amb un judici que persegueix la democràcia i és una farsa, i tot això no té lloc en una democràcia com voldríem", ha argumentat. La portaveu dels republicans ha insistit que després del discurs del monarca el 3-O, Felip VI va "abdicar" amb "les seves dures paraules" i li ha retret que "no hagi demanat perdó, s'hagi retractat o les hagi matisat".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.