directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 14:41 h

Tusk creu que una pròrroga del Brexit seria "una solució racional" per evitar una sortida "caòtica" del Regne Unit

May confia que pot evitar l'ajornament, però va parlar amb el president del Consell Europeu sobre aquest escenari

ACN Brussel·les.-El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha afirmat que una pròrroga del Brexit seria "una solució racional" per evitar una sortida "caòtica" del Regne Unit. En la seva reunió amb la primera ministra Theresa May el diumenge, tots dos van discutir sobre aquesta possibilitat. Segons Tusk, la líder tory "encara creu que és capaç d'evitar aquest escenari" aconseguint el suport de la Cambra dels Comuns a l'acord del Brexit. La sortida del Regne Unit està prevista per al 29 de març i, de moment, no hi ha un pacte tancat perquè aquesta es faci de manera ordenada pel rebuig del parlament britànic a l'acord actual. "Com més ens apropem al 29 de març, més incrementa la probabilitat d'una extensió", ha alertat Tusk aquest dilluns.

En paral·lel, Brussel·les i Londres s'han marcat com a objectiu concloure les darreres negociacions sobre el pacte del Brexit abans de la cimera europea del 21 de març. May i Juncker també han mantingut una reunió "constructiva" i "amb bons progressos" aquest dilluns a Sharm El-Sheik, a Egipte. En la trobada celebrada als marges de la cimera entre la UE i la Lliga Àrab, May i Juncker han discutit sobre les qüestions a la taula de negociació, entre elles les "possibles garanties addicionals" al pla de contingència irlandès, un dels punts més conflictius que rebutja part del parlament britànic.May no confirma si demanarà la pròrroga Per la seva banda, May ha defensat que "una extensió no resol el problema" i que només "retarda" la decisió sobre com efectuar la sortida de la UE. La líder tory s'ha negat a confirmar si demanarà o no aquesta pròrroga en cas que el parlament britànic torni a votar en contra de l'acord del Brexit el pròxim 12 de març. "Les meves energies estan posades en aconseguir un acord", s'ha limitat a dir en la roda de premsa posterior a la cimera de la UE amb la Lliga Àrab.Segons ella, després de les reunions que ha mantingut els darrers dos dies amb líders europeus creu que pot tancar aquest pacte. Així, May ha anunciat que s'adreçarà dimarts a la Cambra dels Comuns per informar els diputats britànics sobre els darrers avenços en les negociacions.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.