directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 04:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 17:00 h

El Tribunal Internacional de Justícia rebutja la sobirania del Regne Unit sobre l'arxipèlag de les Txagos

Els jutges exigeixen a Londres que "posi fi" al seu control de l'illa i permeti la descolonització d'acord amb "el dret dels pobles a l'autodeterminació"

ACN Brussel·les.-El Tribunal Internacional de Justícia ha rebutjat la sobirania del Regne Unit sobre l'arxipèlag de les Txagos, un territori a l'Oceà Índic reclamat per Maurici. En una decisió no vinculant, l'alt tribunal de Nacions Unides ha exigit a Londres que "posi fi el més ràpid possible" al seu control de l'illa i permeti "a Maurici completar la descolonització del seu territori d'acord amb el dret dels pobles a l'autodeterminació". El Regne Unit va mantenir aquest arxipèlag que allotja una base aèria dels EUA després que Maurici s'independitzés el 1968. "El tribunal considera que aquesta separació no es va basar en l'expressió lliure i genuïna de la voluntat de la gent afectada", afirma ara la sentència.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.