directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 05:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 17:09 h

La Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya es fusionen

Feia tres anys que les dues entitats treballaven en la nova Xarxa per a la Conservació de la Natura

ACN Montesquiu.-La Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya s’han fusionat i han creat la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Les dues entitats van donar llum verda al projecte d’unió en una assemblea extraordinària que va tenir lloc al Castell de Montesquiu (Osona). La nova xarxa, fruit d’un treball de tres anys, treballarà per impulsar la custodia del territori, la conservació privada i fomentar el voluntariat ambiental. L’objectiu, doncs, és donar un nou impuls al tercer sector ambiental que treballa per a la conservació de la natura a Catalunya, segons han explicat en un comunicat.

La nova junta de l’entitat està formada per disset organitzacions repartides arreu del territori – entitats privades sense ànim de lucre i administracions públiques- representatives dels diferents àmbits d’actuació de la nova xarxa: forestal, agrari, marí i litoral, fluvial i municipal. Aquestes organitzacions són les representants de les més de 170 entitats que agrupa la nova entitat fruit de la fusió. El càrrec de presidència l’ocupa en Marc Vilahur, en representació de Fundació Emys, la vicepresidència l’ocupa Pere-Josep Jiménez, en representació del grup de Natura Freixe. La secretaria és per a Judit Perernau, en representació del Consorci del Lluçanès. Durant la jornada també es va treballar en la definició del nou Pla Estratègic de l’entitat pels propers anys, el qual se sotmetrà a votació en la propera assemblea de juny. Es va escollir el Castell de Montesquiu per fer l’assemblea per rememorar l’espai on es va implementar la llavors que va fer néixer la Xarxa de Custòdia del Territori l’any 2000. En aquest lloc es va celebrar el Seminari Internacional de Custòdia del Territori d’on va sorgir la Declaració de Montesquiu de Custòdia del Territori.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.