directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 23:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 17:38 h

Batet assegura que les reunions i les relacions entre els governs català i espanyol "es mantenen a hores d'ara"

Recull avals per ser la candidata del PSC per Barcelona als comicis espanyols i no aclareix si farà tàndem amb Borrell

ACN Barcelona.-La ministra de Política Territorial i Funció Pública i secretària d'Impuls Federal del PSC, Meritxell Batet, ha assegurat aquest dilluns que les reunions i les relacions entre els governs català i espanyol "es mantenen a hores d'ara" i ho ha emmarcat dins de la normalitat institucional. Batet també ha explicat que aquest mateix dilluns està recollint avals per ser la candidata del PSC per Barcelona a les eleccions espanyola i no ha aclarit si farà tàndem amb el ministre Josep Borrell. Tot i això, ha recalcat que "tot el que pugui enriquir la candidatura seria molt benvingut" i Borrell té "una trajectòria excel·lent i envejable". La ministra ha fet aquestes declaracions en una conferència en el marc dels dinars-col·loqui que organitza Barcelona Tribuna.

Batet ha manifestat que les reunions entre els governs català i espanyol "és mantenen a hores d'ara". La ministra ha recordat que hi ha hagut recentment tres reunions entre consellers i ministres amb "temes que poden preocupar" als ciutadans. "Les relacions de normalitat institucional es mantenen", ha reiterat. La ministra ha afirmat que per resoldre el problema que viu Catalunya només "hi ha dues opcions: o diàleg o diàleg. O apliquem el diàleg o apliquem el diàleg, no n'hi ha un altre", ha insistit. Ha apuntat que es pot dilatar tan com es vulgui i fins i tot es poden "buscar excuses i negar-ho" però sempre s'acabarà en el mateix lloc: "o diàleg o diàleg perquè no hi ha cap altra manera de resoldre els problemes en una civilització". Ha apuntat que hi ha tres elements perquè el diàleg sigui creïble. Primer, "respecte a l'altra i reconeixement de la seva legitimitat"; segon, "respecte a les regles del joc" i "estem en un sistema amb unes regles i unes normes molt clares que ens hem donat entre tots democràticament", i tercer, hi ha d'haver "una voluntat real de les parts de construir un acord i d'arribar a un punt de trobada". Candidatura per BarcelonaPer altra banda, Batet ha recordat que dissabte el Consell Nacional del PSC escollirà els quatre caps de llista de les quatre demarcacions i ha apuntat que aquest dilluns mateix ella està recollint avals per ser cap de llista. "La meva candidatura per poder encapçalar la llista del PSC per Barcelona hi és" i "tot el que pugui enriquir a la candidatura seria molt benvingut". Acte seguit, la ministra ha recalcat que el ministre Borrell té "una trajectòria excel·lent i envejable, té un full acreditat de bona gestió i no només com a ministre d'Exteriors, sinó com a president del Parlament europeu i la sintonia amb ell i les complicitats amb ell són absolutes". Sobre l'absència al besamans del president Torra i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat que és "una qüestió d'educació i respecte a les institucions de l'Estat i que per molts catalans tenen tot el sentit. El que espero d'un president o una alcaldessa de Barcelona és que governin per tots els ciutadans i respectin les institucions democràtiques". Miquel IcetaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat l'encarregat de presentar a Batet qui ha definit com a "catalanista i federalista convençuda. En ella hi trobem la millor contribució per resoldre no només el problema català, sinó la crisi territorial espanyola", ha afegit. Iceta ha indicat que es necessita gent amb capacitat de govern com Meritxell Batet. "No necessitem gent més preocupada per fer avançar la seva causa partidista que pel seu país, ni gent més preocupada per gestos i imatge que per resultats, ni gent que ens faci perdre complicitats i amistats ofenent de forma gratuïta la resta dels espanyols i els representants de les institucions de l'Estat".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.