directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 17:42 h

Les obres d'enderrocament del Mercat de l'Abaceria acabaran a l'estiu i només se'n conservarà l'estructura metàl·lica

L'Ajuntament preveu començar a contruir el mercat definitiu a principis del 2020

ACN Barcelona.-Les obres d'enderrocament del Mercat de l'Abaceria, que van començar al gener amb la retirada dels residus especials i la maquinària de climatització, acabaran a l'estiu. Actualment, els treballs es troben en la fase d'enderrocament de les parades i de buidatge de tot l'interior del mercat i posteriorment es retirarà la coberta i es procedirà al desmantellament dels elements alts, sostres i parets i a la retirada del paviment i solera de tot el terra. Per acabar, es farà el tancament i adequació del solar. L'única part del mercat que es conservarà serà l'estructura metàl·lica, que està catalogada patrimonialment. L'Ajuntament de Barcelona preveu començar a construir el mercat definitiu a principis del 2020, tal com marcaven els terminis establerts.

El Mercat de l'Abaceria tindrà així una superfície de 3.595 metres quadrats. La rehabilitació integral preveu la incorporació de nous operadors que complementin l'oferta actual, com per exemple un nou espai d'economia cooperativa i un autoservei. A més, s'hi instal·laran els serveis i la logística adequats a les activitats previstes.L'equipament tindrà dues plantes de carrer i un espai soterrani dividit en dues àrees, on hi hauran 52 places d'aparcament, uns magatzems i una zona de logística. La planta a nivell de carrer serà per a les parades i comerços, i la planta altell per a serveis, sales polivalents per a entitats del barri.L'objectiu de la reforma és posar en valor l'equipament, tant pel que fa a l'oferta d'alimentació fresca com al manteniment dels petits comerços de proximitat. També vol fomentar el paper de cohesió social que tradicionalment ha exercit l'espai, així com introduir nous operadors i fer que sigui un edifici sostenible.El projecte executiu del nou mercat s'iniciarà en paral·lel El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha remarcat aquest dilluns que l'Ajuntament iniciarà en paral·lel el projecte executiu del nou mercat. "Seguim, per tant, el procés per arribar a tenir aquest Mercat de l'Abaceria que necessiten els veïns i veïnes del barri, i també els mateixos paradistes i els comerciants dels carrers del voltant". Actualment, el Mercat de l'Abaceria està situat en una carpa provisional al Passeig Sant Joan, on es van traslladar l'11 de juliol.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.