directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 09:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 18:06 h

Els jutjats mercantils de Barcelona ja han actuat en més de 30 demandes per possible vulneració de patents pel MWC

El Tribunal de Marca de la UE, amb seu a Alacant, ha rebut tres peticions

ACN Barcelona.-Els jutjats mercantils de Barcelona ja han hagut d'actuar en més de 30 demandes de suposada vulneració de patents de marques tecnològiques en el marc del MWC 2019, i ho han fet en 48 hores o menys. Al Tribunal de Marca de la Unió Europea, amb seu a Alacant, s'han presentat, fins ara, dos escrits preventius relatius a aquesta matèria (marca de la Unió Europea) i hi ha hagut una vista per sol·licitud de mesures cautelars. Els Mossos d'Esquadra han decomissat diversos mòbils denunciats com a còpies fraudulentes.

De la secció de patents del Tribunal Mercantil de Barcelona, el jutjat mercantil número 1 ha dictat una mesura cautelar urgent 'inaudita part' avant la companyia xinesa Nuu Mobile, i el mercantil número 5 ha fet el mateix amb la francesa Hem-Konrow. Totes dues mesures han consistit en la prohibició a aquestes dues companyies participants al MWC, fabricants de mòbils, de realitzar actes d'oferiment, comercialització o qualsevol tipus d'explotació de telèfons i dispositius electrònics que infringeixin una patent europea de la companyia espanyola Fractus. Així mateix, s'ha procedit a la confiscació, retenció i dipòsit de diversos dels models de mòbils infractors d'aquesta patent i que estaven exposats als estands de les presumptes infractores.També s'han dictat dues diligències de comprovació de fets. Una pel mercantil 1 davant Nuu, que ha acabat amb la confiscació de diversos models i sèries de mòbils exposats i exhibits perquè un pèrit tècnic els analitzi en les properes 12 hores per comprovar si vulneren la patent anterior. El mercantil 5 ha actuat davant la xinesa Oppo, però el resultat d'aquesta diligència ha estat negatiu, no havent-se trobat els dispositius mòbils objecte de les diligències sol·licitades.Tant les mesures cautelars urgents com les diligències de comprovació de fets van ser resoltes pels jutjats mercantils en el termini màxim de 48 hores, en estricte compliment dels compromisos d'actuació ràpida plasmats en el protocol d'actuació. Les actuacions s'han executat en col·laboració amb els responsables de GSMA, entitat organitzadora del MWC 2019, així com amb els responsables de la Fira de Barcelona, en el recinte se celebra aquest esdeveniment i amb l'assistència judicial d'una vintena d'agents de Mossos d'Esquadra, especialitzats en aquestes matèries tecnològiques, per tal d'assegurar l'efectivitat i compliment de les decisions adoptades.A més de la notificació i execució de les mesures assenyalades, en aplicació del protocol, en les setmanes prèvies s'han presentat i admès als jutjats mercantils de Barcelona més de 30 escrits preventius (protective letters) presentats per companyies com Samsung, Xiaomi o LG, entre d'altres. Els mateixos també van ser resolts en el termini màxim de 24 hores assenyalat pel protocol.Al Tribunal de Marca de la Unió Europea, a Alacant, aquest dilluns s'ha celebrat una vista d'oposició a sol·licitud de mesures cautelars sol·licitades divendres passat sobre infracció de marca de la Unió Europea i nom comercial. La companyia demandant ha estat Consultora de Telecomunicaciones Optiva Mitja SL contra la demandada Optiva Inc. Aquest mateix dilluns al matí s'han resolt les mesures per l'esmentat tribunal en sentit desestimatori. Al Tribunal de Marca de la Unió Europea s'han presentat, fins ara, dos escrits preventius relatius a aquesta matèria (marca de la Unió Europea).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.