directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 09:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 18:53 h

ANC i Òmnium d’Osona denuncien la intervenció dels mossos a Gurb durant la vaga del 21-F

Les entitats sobiranistes denuncien la detenció d’un jove de Calldetenes perquè hi ha “dubtes raonables que fos responsable d’agredir cap agent”

ACN Vic.-Les seccions territorials d’Osona, Ripollès i Lluçanès de l’ANC i Òmnium Cultural Osona han denunciat la intervenció dels Mossos d’Esquadra durant la vaga del 21-F al tall de carretera que hi va haver a Gurb. Segons han assenyalat en un comunicat, l’actuació dels mossos “recorda més la manera de reprimir violentament una manifestació pacífica per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil com en l’1-O”. Les entitats han denunciat “les diferents formes d’actuar dels mossos, més permissiva en altres manifestacions, com per exemple la dels taxistes”. ANC i Òmnium també demanen a Interior que investigui la identitat del mosso “que va ferir un manifestant en actitud pacífica” i li hauria provocat una fractura de ròtula. També han denunciat la detenció d’un jove de Calldetenes, ja que “hi ha dubtes raonables que fos responsable d’agredir cap agent”.

En el comunicat, les territorials d’Osona, Ripollès i Lluçanès d’ANC i Òmnium Osona també exigeixen la “depuració de responsabilitats” en els comandaments que ordenen actuacions com les del 21-F, i el cessament del conseller Buch “si no te capacitat per dur a terme aquests canvis”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.