directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 00:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 19:10 h

Aragonès insta els grups a "deixar els jocs" per aprovar uns comptes que "recuperen" la despesa social

El vicepresident demana als partits "garanties" per tramitar uns pressupostos que augmenten un 7,4% la despesa de les conselleries fins als 24.281 MEUR

ACN Barcelona.-El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha demanat als grups polítics al Parlament "deixar enrere els jocs" i "la temptació electoralista" i donar suport al seu avantprojecte de pressupostos, que ha insistit que "recupera" els nivells de despesa previs a la crisi. Aragonès, però, ha descartat tramitar els comptes del 2019 fins que no hi hagi un "acord polític" de que podran tirar endavant. "Sempre hem defensat que tramitaríem el pressupost quan hi hagi les condicions parlamentàries que garanteixin tramitar-lo", ha dit, advertint que no portarà els comptes al Parlament "com un joc per veure qui queda malament". Els pressupostos 2019 augmenten la despesa de les conselleries fins als 24.281 MEUR, un 7,4% que els anteriors.

El vicepresident ha demanat que "cadascú es posicioni" davant de la proposta, que ha remarcat que és pública en un "exercici de transparència". Aragonès ha defensat que l'avantprojecte de pressupostos "incorpora millores per la ciutadania" i "permet deixar enrere" les retallades. "Esperem que els grups siguin responsables, a l'alçada del que demana el país, convertim en fets, voluntat d'acord i votacions allò que diem sempre, que treballem pel benestar de les persones", ha defensat Aragonès. Segons ell, si els comptes assoleixen "llum verda" en el debat de dimecres –on no es votaran, però sí que es debatran- el Govern iniciarà la tramitació "el més aviat possible". Per Aragonès, el debat de dimecres i dijous és "una oportunitat de constatar si els grups estan disposats a discutir, treballar i tramitar el pressupost" o "cedeixen a les temptacions pròpies d'un calendari electoral molt ajustat". El vicepresident i conseller d'Economia ha dit que els comptes "són el bé superior a preservar" i ha insistit que vol "garantir-ne la tramitació". De fet, Aragonès ha evitat valorar possibles modificacions dels ingressos i d'alguns impostos, com l'IRPF, el de successions o el de transmissions patrimonials, i ha deixat aquesta etapa per més endavant, si els comptes es tramiten. "Estem disposats a millores també en l'àmbit fiscal, si els grups decideixen tramitar el pressupost", ha dit el vicepresident i conseller d'Economia. Segons ell, el Govern presenta "amb total transparència" la seva proposta i l'obre ara "a tots els grups". Aragonès ha dit que treballen per "crear les condicions polítiques" per garantir una tramitació perquè "no serveix per a res" presentar els comptes en una data concreta si són rebutjats "al cap de poc".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.