directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 03:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 19:32 h

La Sagrada Família acollirà una representació del Misteri de la Selva

L’obra celebra enguany quaranta posades en escena

ACN La Selva del Camp.-La Sagrada Família de Barcelona acollirà el 22 de setembre una representació íntegra del Misteri de la Selva, la representació del drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Des de l’any 1980 l’obra es representa ininterrompudament a l’església de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp (Baix Camp). Aquest any, el Misteri arriba a les quaranta representacions i el col·lectiu ho celebrarà amb canvis, una exposició i activitats diverses durant tot l’any. Fins ara, el Misteri de la Selva mai no s’havia representat sencer a la capital catalana.

La Representació de l’Assumpció de Madona Santa Maria és el primer text complet d’un drama o misteri assumpcionista català, anterior al misteri de València (fragmentari), del primer terç del segle XV, o al misteri d’Elx. Durant els darrers anys, el Misteri s’ha representat íntegrament a Tarragona (1988 i 1992), Elx (1990), Mallorca (2014), Roma (2000) i Jerusalem (2007). Aquesta serà la sisena vegada que surt més enllà de l’església de Sant Andreu Apòstol per ser representat amb tot el repertori tradicional.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.