directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 21:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 20:26 h

El Govern analitza el dictamen de Garanties sobre els VTC però es manté per ara validar-ne el decret al ple

Artadi recorda que l'òrgan és consultiu i defensa que el Govern va treballar per "mantenir l'equilibri" entre els vehicles amb conductor i els taxistes

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha assegurat aquest dilluns a la tarda que els serveis jurídics del Govern i la conselleria de Territori analitzen el dictamen del Consell de Garanties Estatuàries sobre el decret llei del Govern per als VTC –Garanties considera que la precontractació de 15 minuts fixada en el decret de la Generalitat que regula els VTC vulnera el dret de llibertat d'empresa de la Constitució. La portaveu del Govern ha afirmat que la conselleria de Damià Calvet va fer, amb els 15 minuts, una proposta "proporcional per mantenir l'equilibri" arran de la polèmica entre els vehicles de transport amb conductor i els taxistes. Artadi, que ha recordat que el dictamen de Garanties no és vinculant, ha afirmat també que "en principi" es manté la votació per validar el decret al ple d'aquesta setmana, tal com estava previst, "amb la precaució" que els serveis jurídics hi treballen.

El Consell de Garanties Estatutàries ha emès un dictamen aquest dilluns arran d'una petició de Cs. I considera que es vulnera el dret de llibertat d'empresa de la Constitució en dos punts: en la precontractació de 15 minuts fixada al decret així com en el fet d'habilitar als ens locals perquè aquest període augmenti. Segons el text del CGE, aquestes dues obligacions incloses en el text aprovat pel Govern fa unes setmanes constitueixen "una restricció no raonable de l'article 38 de la Constitució atès que constitueix una restricció no raonable d'aquest, segons els principis d'adequació de necessitat i de proporcionalitat".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.