directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 20:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 25 de febrer de 2019 21:13 h

El jutge cita a declarar Shakira com a presumpta autora de frau a Hisenda

El fiscal l'acusa d'haver defraudat 14,5 milions entre el 2012 i el 2014

ACN Barcelona.-Un jutjat d'Esplugues de Llobregat ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra la cantant Shakira com a presumpta autora d'un delicte de frau a Hisenda, segons ha pogut confirmat l'ACN. El jutge l'hauria citat el 12 de juny, segons informa 'El Periódico'. A mitjan desembre la fiscalia es querellava contra l'artista colombina per un frau fiscal de 14,5 milions d'euros entre el 2012 i el 2014, dels quals 12,3 són en concepte d'IRPF i 2,1 per l'Impost de Patrimoni. La querella considera que Shakira podria haver comès sis delictes de frau fiscal, i també es dirigeix contra el seu advocat, amb domicili a Nova York. El fiscal constata que Shakira vivia de manera habitual a Espanya malgrat els seus compromisos professionals a l'exterior, que en general tenien una durada curta, indica.

Per tot plegat, insisteix que tenia l'obligació de tributar per la seva renda i patrimoni, però que en lloc d'això va utilitzar un "entramat societari" per deixar d'ingressar a la hisenda pública 14,5 milions. A través d'un comunicat, la parella del futbolista Gerard Piqué reaccionava poc després a la querella assegurant que no deu "res" a l'estat espanyol, perquè ha pagat "fins a l'últim euro exigit per l'Agència Tributària".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.