directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Solsonès doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 08:00 h

El Carnaval de Solsona preveu la visita de més de 40.000 persones

L'arribada del rei Carnestoltes, que s'avança a dijous, donarà el tret de sortida als actes de la festa grossa

ACN Solsona.-Solsona ho té tot a punt per celebrar una de les festes més concorregudes de la ciutat, el Carnaval. Declarada festa d'interès turístic nacional, l'organització preveu l'assistència de més de 40.000 persones. Dijous arrenquen els actes més importants i, entre les novetats, explica el president del Carnaval de Solsona, Joan Solé, hi ha que serà el rei Carnestoltes l'encarregat de donar el tret de sortida. Un cartell musical que comptarà amb grups com els valencians Auxili o Doctor Prats i la presència de la triestrellada cuinera de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda, nomenada Matarruc d'Honor, seran els plats forts d'aquesta edició.

Malgrat que aquest passat cap de setmana ja es va començar a respirar Carnaval a Solsona, com marca la tradició serà dijous Llarder que arrencarà la festa grossa. L'organització, explica Solé, ha optat per avançar l'arribada del rei Carnestoltes de dissabte a dijous. "Creiem que té més sentit que obri la festa", justifica. Així, després dia que rebi la clau de la ciutat a la plaça Major en un espectacle que comptarà "amb llum i pirotècnia", arrencarà la festa. Així, dijous ja es viurà la primera nit de concerts amb Lasta Sanco, Auxili i els DJ's PD Nanfu & Salasxic.Ruscalleda, Matarruc d'HonorDissabte serà el dia "més fort" d'un Carnaval que "no afluixa i cada any va a més", diu Solé, que fa broma assegurant que "aviat no hi cabrem". Es preveu que centenars de persones assisteixin a rua de carrosses i a la tradicional Penjada del Ruc. Abans, però, la cuinera, reconeguda amb tres estrelles Michelin, Carme Ruscalleda serà presentada com a Matarucs d'Honor. La disbauxa que es perllongarà durant tota la tarda i vespre, acabarà ben entrada la nit amb una nova jornada de concerts, amb Doctor Prats, La Mulata i La Tropical.Dilluns serà una altre de les jornades amb major afluència de públic. El Carnaval Infantil de Solsona reprodueix, pràcticament en un sol dia, tots els actes de la popular festa: l'arribada del Carnestoltes, la pujada de gegants fins a la Plaça Major, la lectura del Sermó, els ballets dels gegants, el concurs de disfresses o el correfoc. L'única excepció serà la despenjada del ruc infantil, que aquest 2019 coincidirà amb la dels grans i es farà dimecres.La Baixada i Despenjada del Ruc amb "l'Orquestra Patinfanjàs" i els gegants del Carnaval posaran el punt final oficial a la festa, dimecres 6 a la nit. Encara quedarà, però, diumenge 10, les desenramades, moment en què les colles retiraran els guarniments dels carrers."Un esforç quasi anual"El Carnaval està organitzat per l'Associació Carnaval de Solsona, entitat sense ànim de lucre que pràcticament finança tota la festa "amb el que aconseguim dels espònsors, concerts i una petita subvenció", explica Solé, que reconeix que es tracta "d'un esforç important, que quasi dura un any però que fem i seguiren fent amb molt d'orgull".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.